|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i Linux Problemy z systemami z rodziny Linux. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 28-06-2009
|
Wczoraj po raz pierwszy mialem kontakt z Linuxem. Najpierw zobaczylem jak on wyglada(tzn. odpalilem z plyty) i mi sie spodobal. Zaistalowalem go a po instalacji tak jakby wifi w_ogole nie dzialala. Gdy go odpalalem wczesniej z plyty wszystko dzialalo, wifi odrazu znalazlo moja siec i widziala inne dostepne sieci. Po instalacji nie widzi nic, internet dziala tylko po kablu. Pomyslalem ze wifi mi zdechla ale nie w Viscie dziala
Probowalem instalowac inne managery niz ten co byl dostepny po instalacji systemu ale nic to nie zmienilo. Dalej wifi nie widzi zadnej sieci Ma ktos jakis pomysl co to moze byc ?? Tylko prosze pisac bardzo prosto bo naprawde nie znam linuxa. Z gory dzieki za pomoc Zapomnialem dodac ze moja sieciowka to: Intel PRO/Wireless 3945BG Network connection Ostatnio zmieniany przez grzechu : 28-06-2009 o godz. 14:24 Powód: Poprawa byka. |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2007
|
Poczytaj tu:
http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=80063# |
|
Konfiguracja routerów - tutorial :: Linux Live CD
Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell E4200 :: http://niegurt.mybrute.com |
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
|
Dziekki za zaiteresowanie ale w tamty poscie problem polegal na tym ze wifi w jakis sposob bylo wylaczone. U mnie taki komunikat nie wyskakuje :/ Mimo to zastosowalem sie do tych sugesti i dalej nic:/
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Data rejestracji: 07-07-2009
|
Witaj!
Załadowałeś odpowiednie moduły? Jądro wykryło kartę? jeśli moduły (sterowniki) są załadowane, to czy pojawił się interfaces sieciowy (eth0, lub iw0), oczywiście w zależności od konfiguracji numerki mogą być inne. Jeśli pomimo załadowania odpoweidnich modułów nie pojawiły się karty, może nie masz załadowanego odpowiedniego firmware ? Czy system masz Live (uruchamiany z CD) , czy zainstalowany ? podaj trochę więcej szczegółów, problem rozpoznany łatwiej rozwiązać |
![]() |
|
|
|
#5 |
|
|
Dzieki za zainteresowanie ale ja musze zawiesic ten temat z powodu braku sprzetu. Obecnie jest w serwisie i nie wiem ile to potrwa
Temat zostawiam do dyspozycji moderatora, mozona go usunac zeby nie zasmiecal forum. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez DeadMike : 11-07-2009 o godz. 06:36 |
![]() |
|
| Sponsored Links |
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|