|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i Windows (pozostałe wersje) Problemy z systemami z rodziny MS Windows 98/2000/XP/Vista. |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Data rejestracji: 07-08-2006
|
szukam od dobrej godziny i narazie nic.....moze pomozecie cos znalezc....notebook jak w temacie, dysk pod sata, preinstalowany windows z zapisanym na twardym reckoverem systemu, jedna windowsowa partycja, chce podzielic 60 gb na conajmniej dwie partycje, tworzepartycje wiec winde szlag trafia, i pojawia sie problem taki, ze przy instalacji windy wyskakuja bledy, okazuje sie ze xpek nie widzi saty i lipa....wgrywanie sterow po F6 z dyskietki odpada bo nie ma FDD w lapku...istnieje sposob podobno na zbotowanie instalki windy xp.....znacie go????jakies linki????prosze opomocbo do 10 rano musze oddac klientowi lapka z zainstalowanym systemem.....
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Consigliere
Data rejestracji: 03-03-2006
|
Sposobów jest kilka, ale z tych co mi teraz przychodzą do głowy, to:
- można podpiąć zewnętrzny napę FDD na USB, podobno to pomaga i tam mu zapodać stery do dysku SATA. - można zintegrować sterowniki SATA z instalką windowsa (opis jak to zrobić jest tu >KLIK do FAQ<). - w ostateczności można wyjąć dysk i wgrać instalkę na innym kompie (stacjonarnym) - ale to czasami odpada, bo notek ma gwarancję i może mieć stickera na HDD? Jest jeszcze kilka sposobów, ale nie pamiętam dokładnie. Myślę, że najlepszy i najczęściej stosowanym sposobem jest integracja sterowników jak w linku powyżej. EDIT: Dodałem link do FAQ. |
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk. |
|
![]() |
|
|
#3 | |||
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1.zgrywamy instalke windowsa na dysk do jakiegoś katalogu 2.ściągamy i rozpakowujemy sterowniki sata do kontrolera dysku i również umieszczamy je w jakimś katalogu 3.instalujemy program nLite i go odpalamy 4.wskazujemy katalog z instalką windowsa -> przechodzimy dalej 5.pokaże się okno w którym możemy wybrać m.in. integrację service packa, poprawek no i sterowników 6.zaznaczamy co nas interesuje i wskazujemy katalog ze sterownikami 7.integrujemy, tworzymy obraz iso, nagrywamy oczywiście musimy "załatwić" sobie instalkę windowsa takiego jakiego mamy w laptopie (jeśli mamy windows xp home oem to takiego właśnie sobie załatwiamy). w czasie instalacji używamy numeru licencji znajdującego się na spodzie laptopa. |
|||
|
Na forum są pewne osoby, których nie należy denerwować. Ja jestem jedną z nich!
|
||||
![]() |
|
|
#4 | |||
|
Consigliere
Data rejestracji: 03-03-2006
|
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk. |
||||
![]() |
|
|
#5 |
|
Data rejestracji: 18-07-2006
|
|
|
Stroboskop - ręczny karabin miotający fotonami :D
_________ [url=http://www.sesam.no/spill/katapult]Wciągająca giera (LOL)[/url] |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 | |
|
Capo di tutti capi
|
Cytat:
zapomniałem już |
|
|
|
||
![]() |
|
|
#7 |
|
Data rejestracji: 09-08-2006
|
mozecie mi pomoc znaleść sterowniki sata do hp nx7400
|
|
|
|
|
#8 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 19-07-2006
|
Nie musisz miec tych sterownikow. Wystarczy ze zintegrujesz tylko XPka z SP2 i wszystko pojdzie gladko. Oczywsicie tak jak pisza wyzej - najlepiej dokladnie taki sam jak masz na Recovery co bys sobie mogl wpisac oryginalny cd-key. Ja kiedys caly dzien sie meczylem tez z SATA w lapku - probowalem 4 kopie XPka (HE, Prof, PL, US) i wszystkie sie wieszaly zaraz na poczatku instalacji bo nie mogly znalezc sterow do SATA (wtedy jeszcze o tym nie wiedzialem). Dopiero wyczytalem gdzies ze najlepiej zintegrowac z SP2 i problem zniknie. I faktycznie zniknal
Acha - tu masz napisane jak to zrobic: http://xp.net.pl/art/windowsxp_sp1a_cd.html Zapewniam ze sie oplaca - odpada pozniej dodatkowa robota. |
|
|
|
|
#9 |
|
Capo di tutti capi
|
zeeed z tego co widzę może mieć windowsa 2000 (na to wskazuje ikonka na forum). poza tym nie wiem czy integracja sp2 pomoże w przypadku nowego chipsetu jaki jest w tym laptopie.
jakby co sterowniki są tu: >>kliknij mnie<< |
|
|
|
![]() |
|
|
#10 |
|
Data rejestracji: 09-08-2006
|
wszystko dziala ok instalacja sie powiodła win xp pro + sp2 + sterowniki sata
http://h18007.www1.hp.com/support/fi...oad/23306.html dzieki za pomoc mam jeszcze maly problem z instalacja karty dzwiekowej wyskakuje dziwny komunikat "wymagany sterownik magistarli HD audio nie zostal znaleziony" spotkal sie ktos z czyms takim |
|
|
|
|
#11 | |
|
|
Cytat:
EDIT. WILU, napisałeś "zgrywamy instalke WIN na dysk" - co dokładnie mam zrobić? zgrać wszystkie pliki z płyty do katalogu? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Capo di tutti capi
|
Cytat:
|
|
|
|
||
![]() |
|
|
#13 |
|
|
skoro nie mam zadnych sterowników z lapkiem to ,logicznie wnioskując, mógłbym zrobić sobie taką instalkę WIN XP że stery do całego notebooka by sie od razu ładowały?
EDIT. Gdzie mogę znaleść sterowniki do SATA? Strona HP? W nLite pisze ze ma być to format *.INF Zgrałem te stery które podał WILU, czy zeby je zintegrować z instalką XP potrzebuję napedu dyskietek? |
|
|
|
|
#14 |
|
Capo di tutti capi
|
w załączniku do postu masz najnowsze sterowniki do kontrolera sata. rozpakuj je (np za pomocą programu 7-Zip).
EDIT: Sterowniki przenoszę do FAQ F.A.Q. - Sprzęt Ostatnio zmieniany przez BliSki : 23-01-2009 o godz. 19:31 |
![]() |
|
|
#15 |
|
|
dzięki za stery, miałem w domu jakieś 2 dyskietki ale żadna nie chciała działać...
zaznaczyłem integracje sterowników, potem mam wybrać pojedynczy sterownik/folder wielu sterowników(?). Potem pokazuje mi się okno z różnymi kontrolerami, nie wiem który zaznaczyć... |
|
|
![]() |
|
| Bookmarks |
| Tagi |
| nlite, xp sata |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|