|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i Windows (pozostałe wersje) Problemy z systemami z rodziny MS Windows 98/2000/XP/Vista. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 22-11-2009
|
Witam,
Mam laptopa Lenovo, model R61i. Od nowości był zainstalowany Windows Vista, do laptopa nie dostałem żadnych płytek, tylko była partycja recovery. Zrobiłem płytkę ratunkową – a przynajmniej mi się tak wydawało, bo nagrałem tylko płytkę CD a trzeba było nagrać jeszcze DVD i nie nagrałem jej. Przekonany że mam wszystko co trzeba używałem laptopa aż po około roku system siadł. Zainstalowałem chwilowo Windowsa XP i nie mogę teraz przywrócić Visty. Partycję recovery cały czas mam ale nie wiem jak przywrócić Vistę, podczas próby przywrócenia wyskakuje mi błąd że brakuje pliku "D:\Preboot\Utils\Convert.cmd, czytałem też na różnych forach że można przy użyciu rescue and recovery, trzeba wyszukać plik factory.wsi i odzyskać system ale ja takiego pliku nie mam. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak przywrócić Vistę na tym laptopie to proszę o pomoc. Czytałem też na tym forum że Lenovo wgrywa jeszcze raz Vistę, czy taka usługa jest płatna ? |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 23-07-2006
|