|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i Windows (pozostałe wersje) Problemy z systemami z rodziny MS Windows 98/2000/XP/Vista. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Data rejestracji: 11-09-2007
|
Panowie czy mozna zrzucic calosc partycji RECOVERY na plyte DVD i pozniej z niej odtworzyc caly system?
Chcialbym po prostu usunac partycje sztywno przydzielona przez HP na kopie zapasowa. I drugie pytanie - da sie jakos edytowac ten preinstalowany system - wyrzucilbym mnostwo rzeczy z syfiatym nortonem na czele. OS: Vista Home Basic. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
Cytat:
Cytat:
).
|
||
|
Na forum są pewne osoby, których nie należy denerwować. Ja jestem jedną z nich!
|
|||
![]() |
|
|
|
#3 |
|
|
Sluchaj...
a nie kombinujac jak kon pod gore :d nie mozna po prostu wrzucic plytki z Vista Home Basic i zainstalowac swiezego systemu? Laptop w sumie nie powinien sie stawiac podczas takiej "standardowej" instalacji. Klucz produktu mam na spodzie wraz z naklejka wiec wystarczy miec nosnik z WinVista Home Basic. I wtedy bylby swiezy OS bez syfow... Co sadzisz?
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2007
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Konfiguracja routerów - tutorial :: Linux Live CD
Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell E4200 :: http://niegurt.mybrute.com |
|||
![]() |
|
|
|
#5 | |
|
Data rejestracji: 05-09-2007
|
Cytat:
Ale przecież przy uzyciu Recovery ma się wybór czy system sam czy + stery czy całość system+ster+soft. Więc looz. Co do nagrania to HP daje Recovery Menagera Można nagrać jedna płyte. Ale potem polecam ja skopiować wrazie czego |
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
|
Jo_gurt ->
moim zdaniem nie masz racji. Kupilem przeciez laptopa z systemem Vista Home Basic. Mam swiadectwo autentycznosci (naklejke) na spodzie laptopa z kluczem. Moim zdaniem HP daje Ci system na dysku, inne firmy byc moze daja system na plycie. Pamietam jak kiedys moj ojciec kupil laptopa dostal WinXP nagrany na zwyklym CD-R + naklejka z kluczem na laptopie. Sadze iz nawet sciagajac WinVista z netu i instalujac go u sibie podajac SWOJ CD-KEY nie lami nijak prawa. Dlaczego mialbym kupowac kolejny WinVista. Bez sensu. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Consigliere
Data rejestracji: 03-03-2006
|
Cytat:
A takie jest oficjalne stanowisko Microsoft. |
|
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl |
||
![]() |
|
|
|
#8 | |
|
Capo mandamento
|
Cytat:
Po drugie moze to nie byl czysty system tylko zrobiona plyta. Po trzecie byly i takie czasy, ze w sklepach piraty sprzedawali. Po czwarte moze to byl pack dla sprzedawcow z systemami OEM (ale nie wiem dokladnie co i jak, martin chyba cos wie na ten temat).Generalnie czy istnieje w ogole przypadek w ktorym mozna legalnie zassac iso windowsa i sobie nagrac? Nie mowie tu o wciskaniu wala, ze to backup oryginalnego ktory sie zniszczyl (nawet jak go mamy to wal ciagle jest wal). |
|
|
||
![]() |
|
|
|
#9 | |
|
|
Dzieki za link do FAQ. Czyli idac tokiem rozumowania, iz:
Cytat:
Czyli nasuwa sie kolejne pytanie - czy jestescie mi w stanie powiedziec jaki mam dysk w laptopie? Everest podaje ze jest to UltraATA. Wierzyc mu? ![]() Pytam dlatego iz czytalem o problemach podczas instalacji WinXP na dyskach SATA. I jeszcze jedno |
|
|
HP PAVILION 6220 : Intel Centrino Duo T2250 / 1733MHz :: 2 x 1GB RAM :: 160 GB HDD Seagate Momentus 7200.2 :: DVD-RW DL :: 15,4" WIDESCREEN :: Logitech VX Nano :: WinVISTA Home Basic
|
||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Capo mandamento
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|||
![]() |
|
|
|
#11 | |
|
|
Cytat:
Panowie a czy moge zastapic obecny dysk innym, wirujacym z predkoscia 7200? Jest w ogole sens? Pojemnosc mi raczej wystarcza choc w stacjonarnym mam grubo ponad 1TB |
|
|
HP PAVILION 6220 : Intel Centrino Duo T2250 / 1733MHz :: 2 x 1GB RAM :: 160 GB HDD Seagate Momentus 7200.2 :: DVD-RW DL :: 15,4" WIDESCREEN :: Logitech VX Nano :: WinVISTA Home Basic
|
||
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Consigliere
|
Cytat:
To czy nie stracisz gwarancji, a może to czy Twój notebook go poprawnie obsłuży? Czy może coś jeszcze innego? Cytat:
>KLIK<
|
||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl |
|||
![]() |
|
|
|
#13 | |
|
Capo mandamento
|
Cytat:
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#14 | |
|
|
No wiem
Na takie cos moge pojsc Cytat:
2. O gware sie raczej nie boje bo przeciez HDD wyjmuje sie i wklada jak klocek od spodu - mam sie czegos obawiac? 3. Znacie jakis dobry soft do partycji pod Viste? Partition Magic nie dziala - jedynie na XP |
|
|
|
||
|
|
|
|
|
#15 | |||
|
Consigliere
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
np: http://forum.laptopy.info.pl/viewtop...cja%2A+vist%2A lub: http://forum.laptopy.info.pl/viewtop...ist%2A+program Zobacz też czy programik Gparted sobie z tym nie poradzi, chyba już obsługuje partycje z Visty. >TUTAJ link do dyskusji< |
|||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
||||
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|