|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i Windows (pozostałe wersje) Problemy z systemami z rodziny MS Windows 98/2000/XP/Vista. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 22-05-2008
|
Wczoraj Microsoft udostępnił polskojęzyczną wersje Service Pack'a 2 do Visty. Nie każdy o tym wie ale zachęcam do pobierania i testowania
opinie mile widziane w tym wątku ![]() http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en |
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 23-07-2006
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
#3 |
|
Data rejestracji: 22-05-2007
|
U mnie, przy instalowaniu SP2 przez Windows Update, przy każdej próbie wyskakiwał nieznany błąd. W końcu sciągnęłam SP2 ręcznie, cały wielki pak dla wielu języków, i o dziwno ładnie się zainstalował
|
![]() |
|
|
#4 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 02-06-2009
|
Ten nieznany błąd to nic innego jak zerwane połączenie z serwerem
|
|
Acer Aspire 6930G - Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz, 800MHz, 2mb L2 cache, 45 nm|4 GB DDR2 667mhz|GeForce 9600m GT 1GB DDR2|WD Scorpio Blue 500GB - WD5000BEVT|Windows 7 Ultimate x64|
|
|
![]() |
|
|
#5 |
|
|
Nie wiem, czy to to. Trudno mi powiedzieć. Błąd następował w połowie procesu instalacji (wg paska postępu instalacji), a nie ściągania. I za każdym razem pojawiał się komunikat, żeby ponownie uruchomić komputer, by dokończyć instalację. Po restarcie windows update zaczynał ściąganie i następnie instalowanie od nowa... i tak w kółko.
|
![]() |
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 02-06-2009
|
No ja tez to miałem ale podczas pobierania, dlatego pobrałem cala paczkę i nie dość ze pobierała się z pełną szybkością łącza to później podczas instalacji nie było problemów
|
|
Acer Aspire 6930G - Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz, 800MHz, 2mb L2 cache, 45 nm|4 GB DDR2 667mhz|GeForce 9600m GT 1GB DDR2|WD Scorpio Blue 500GB - WD5000BEVT|Windows 7 Ultimate x64|
|
|
![]() |
|
|
#7 | ||
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
|
|
#8 |
|
|
Nie mam jej, a więc i nie miałam. Czy ona była w windows update?
Hm, jest jeszcze sens ją teraz instalować z uwagi na przyszłe aktualizacje? Miałam pętlę aktualizacji (pokazywała się tylko przy opcji uruchom ponownie; przy zamknij/włącz nie pokazywała się ta pętla), w niej upatrywałam przyczyny problemów z SP2. Teraz SP2 mam już ładnie zainstalowany, ale może mimo to tę łatę warto zainstalować? |
![]() |
|
|
#9 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
właściwie powinno się ją zainstalować przed instalacją sp2. teraz nie wiem czy da radę - spróbuj, najwyżej wywali błąd
|
![]() |
|
|
#10 |
|
|
Spróbuję. W każdym razie dzięki za info, Wilu
W opisie tej poprawki jest napisane, że ona wyskakuje w windows update, jeśli taki problem na kompie występuje. Skoro jej nie mam, to znaczy, że w aktualizacjach mi się nie wyświetlała, więc może to nie ten problem. Ale, może gdybym na nią wcześniej się natknęła, to bym nie męczyła się z tą pętlą... |
![]() |
|
|
#11 |
|
Data rejestracji: 22-05-2008
|
Swego czasu miałem ten sam problem przy instalacji SP1, również Windows Update nie szło, pomogło ściągnięcie wersji instalacyjnej, która i tak uważam za lepszą bo przy ewentualnej reinstalacji systemu ciach i już, nawet nie muszę się łączyć z internetem
|
![]() |
|
|
#12 |
|
Data rejestracji: 29-03-2008
|
Włączyłem aktualizację systemu, zainstalowałem 3 poprawki. O dziwo po tym pokazał, że jest sp2 do zainstalowania, więc i to zrobiłem. Czy są jakieś efekty? Są :/
Mam na dysku kilka gier i każda z nich działa gorzej/mniej płynnie niż wcześniej. Żonglerka trzema różnymi sterownikami do karty nic nie dała. Czy znane są wam takie skutki uboczne? Innych zmian na + czy - nie zauważyłem. I co to za łatka na system, która go spowalnia? |
|
|
|
|
#13 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 16-09-2005
|
|
|
|