|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Sieci w komputerach przenośnych Problemy sieciowe. |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Data rejestracji: 23-12-2006
|
W sumie co do tych pakietów to faktycznie bez sensu myślę. Choć czasem otwieram dużo stronek w szybkim czasie i wcale przez modem by się długo nie ładowały.
Tylko, że biorąc pod uwagę różnicę cen tepsa a plus to pewnie takie połączenie sie kompletnie nie opłaca. Pozdrawiam |
|
Toshiba Satellite L20-101, Pentium M 1,73GHz, 1024MB RAM(533), Intel GMA900 128MB, 60GB dysk. Dodatkowo dysk WD800BEVE 80GB w obudowie Welland.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Data rejestracji: 04-05-2007
|
No właśnie...
A nie wiecie może jaki ciąg znaków trzeba wpisać dla innych operwtorów zagranicznych zamiast tego AT+CGDCONT=1,"IP","www.plusgsm.pl"?? Konkretnie chodzi mi o Norwegię: operatorzy NetCom i Telenor...
|
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Consigliere
Data rejestracji: 03-03-2006
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk. |
|||
![]() |
|
|
|
#19 |
|
|
Pewnie i jest. Tylko że ja nie znam Norweskiego...
A WAP przez GPRS to jest to samo co normalny internet?? [ Dodano: 2007-05-20, 13:17 ] I nie wiecie może czy łącząc się na lapku z internetem przez telefon trzeba jakoś aktywować ten GPRS??? |
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 08-08-2006
|
Cytat:
No niezupełnie - wap został wymyślony, aby urządzenia przenośne (np komórka) mogły korzystać z internetu, ale chodzi tu o specjalnie przygotowane do tego celu strony (strony WAP) - normalne strony niestety nie będą otwierane... Cytat:
|
||
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#21 |
|
|
Ale chodziło mi o jakieś umowy z Telefonią Komórkową, czy też jakieś konfigurowanie telefonu...
Czy może wystarczy włożyć kartę SIM i od razy będzie w nim GPRS...?
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Consigliere
|
Cytat:
Ale już specjalna karta plusa SimData ma tę usługę domyślnie aktywną, gdyż służy praktycznie tylko do przesyłu danych. Generalnie knypo, polecam Ci forum jakie mam w stopce, tamo dowiesz się więcej na temat korzystania z połączeń GPRS za granicą. Patrz FAQ. |
|
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk. |
||
![]() |
|
|
|
#23 |
|
Tajny współpracownik
Data rejestracji: 15-11-2005
|
Dopiszę się tutaj, bo dla jednego pytania na bez-kabli.pl się rejestrować nie będę.
Przede wszystkim - @BliSki, bardzo dziękuję za znakomitą instrukcję ustanowienia połączenia przez modem HSDPA na USB (huawei e220) - wszystko działa bez tej durnej aplikacji od operatora. Pytanie mam jedno - czy istnieje możliwość automatycznego wdzwaniania połączenia po uruchomieniu komputera (samo uruchomienie aplikacji załatwiłem dodaniem skrótu do autostartu)? |
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |||
|
Consigliere
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() >Tu masz np. Kilka ciekawych programów do podawania kodu PIN i wspomagania łączenia się z internetem< Poczytaj potestuj |
|||
![]() |
|
|
|
#25 |
|
Tajny współpracownik
|
Sorry, nie sprecyzowałem pytania.
Chodzi mi o automatyczne łączenie bez wspomagaczy w postaci dodatkowych programów - sam program od operatora brał 12 mega RAMu. ![]() Zależy mi po prostu na automatycznym połączeniu używając windowsowego dial-upa, o ile oczywiście to możliwe (windows XP pro SP2 EN). PINu nie muszę podawać - wyłączyłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |||
|
Consigliere
|
Cytat:
Idealnym byłoby, aby do autostartu zrobić linka do połączenia dial-up, takie jak robi się np. na pulpicie. Ale z tego co pamiętam, to wtedy jak nawet się to uruchomi (bo z tym też są czasami problemy) to i tak będziesz musiał parę razy kliknąć myszką czy zatwierdzić enterem. Natomiast taki programik zrobi to automatycznie. Cytat:
Tak jak pisałem, poczytaj i zobacz sam. Bo wydaje mi się, że tego właśnie szukasz. Cytat:
|
|||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
||||
![]() |
|
|
|
#27 | |
|
Tajny współpracownik
|
Cytat:
Trudno, niech już lepiej zostanie tak, jak jest - może zabrzmi to dziwnie, ale za wszelką cenę chciałem uniknąć dodatkowych programów pośredniczących w całej operacji - z dwojga złego wolę jedno kliknięcie. |
|
|
|
||
|
|
|
|
#28 |
|
***Terminator***
Data rejestracji: 15-09-2007
|
Ja dodam że można użyć programu AutoConnect i zaraz po starcie windy będzie już łączył z netem.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#29 | |
|
Consigliere
|
Cytat:
A skoro nie chcesz innego softu, to nie pozostaje nic innego jak kliknąć Swoją drogą czemu boisz się tamte programiki spróbować? |
|
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
||
![]() |
|
|
|
#30 |
|
Tajny współpracownik
|
Im mniej programów, tym lepiej dla systemu.
Takie już zboczenie mam, i tyle. |
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.laptopy.info.pl/f14/konfiguracja-polaczenia-z-internetem-gsm-komorka-modem-7969/
|
||||
| Napisany przez | For | Type | Data | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: konfiguracja komórki modem | This thread | Refback | 06-03-2009 12:32 | |