|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Autoryzowane serwisy, sprawy gwarancji Tutaj możesz wypowiedzieć się na tematy związane z pracą autoryzowanych serwisów oraz warunkami gwarancji. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Sympatyk
Data rejestracji: 12-07-2007
|
Powiedzcie mi, jak to jest, bo koleś się strasznie spiera, że pomimo iż nie ma paragonu, ani też innego dokumentu potwierdzającego zakup (wspomnę, że komputer nowy, fabrycznie zaplombowany stoi), to mówi, że gwarancja na niego jest jak najbardziej. Chodzi mi o netbooka Samsung N130, bo stoję przed jego zakupem...
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 19-04-2006
|
Zadzwoń/napisz do Samsunga z zapytaniem.
Generalnie, to musi być jakiś dokument - jak nie gwarancja, to dowód zakupu. Są i tacy, którzy wymagają obu naraz. |
![]() |
|
|
|
#3 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2006
|
Czesto jest wymagany dowod zakupu, pozatym lepiej go zawsze miec na wypadek oskarzenia przez kogos o kradziez
|
|
"The law and justice are two entirely different matters."
|
|
![]() |
|
|
|
#4 | |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
Cytat:
|
|
|
Na forum są pewne osoby, których nie należy denerwować. Ja jestem jedną z nich!
|
||
![]() |
|
|
|
#5 |
|
Data rejestracji: 21-02-2009
|
witam
w samsungu zawsze ale to zawsze tylko i wyłącznie przy komplecie karta gwarancyjna + dowód zakupu tylko w takiej konfiguracji będzie realizowana ew. naprawa gwarancyjna |
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Data rejestracji: 03-11-2007
|
Jeśli chodzi o gwarancję z tytułu niezgodności towaru z umową to udziela jej sprzedający na podstawie dowodu sprzedaży (paragon/faktura).
Jeśli chodzi o gwarancję producenta to jest ona udzielana na podstawie karty gwarancyjnej. Na karcie gwarancyjnej jest napisane na jaki okres jest gwarancja jakie dokumenty są potrzebne do uznania gwarancji itd. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Data rejestracji: 22-05-2007
|
I, jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to jeszcze ten sprzedający musi być przedsiębiorcą... radzę to też sprawdzić, bo od osoby fizycznej raczej na podstawie zgodności nie wyegzekwujesz, nie dotyczy po prostu.
|
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|