|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Kupno laptopa Porady dotyczące zakupu laptopa. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 18-12-2008
|
Witam,
Przymierzam się do zakupu laptopa do 5000zł użytek biurowy. Proszę nie pisać że można taniej kupić itp. ale mam budżet który wynosi 5000 i chciałbym go przeznaczyć na laptopa. Myślałem o czyms od LENOVO, ale po tym kłopocie Lenovo R61i - uszkodzona bateria? troszkę mam obawy... Wymagania: matryca 15' Zależy mi na laptopie z systemem windows xp z wieloma wejsciami/wyjsciami dlugo trzymajaca bateria NIE DO GIER Na laptopie głownie bedzie przegladany internet, prace biurowe word excel itp. ogladanie filmów - ale z podłączeniem do LCD. Hmmm ten mi się spodobał... : ) http://laptopy.info.pl/recenzje_note...deaPad_Y550/83 tylko czy jest również system XP ? Ostatnio zmieniany przez metju103 : 01-07-2009 o godz. 17:28 |
|
Programy: Nero, ALLPlayer, AIMP oraz ooVoo, FlashGet i FFDShow & uTorrent i Kodeki Real Alternative Polecam!
Test Laptopa Lenovo R61i |
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 02-06-2009
|
Skoro laptop nie do gier to po co kupować tak drogiego lapka jak mozna kupic juz porządnego lapka Nie do gier za 2500zl
I teraz juz raczej nie kupisz lapka z systemem Windows XP, co najwyzej kup lapka bez systemu co tez nie bedzie latwe i dokup sobie xp ale jak bedziesz mial wiecej niz 3gb ramu system 32 bitowy moze nie wystarczyć |
|
Acer Aspire 6930G - Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz, 800MHz, 2mb L2 cache, 45 nm|4 GB DDR2 667mhz|GeForce 9600m GT 1GB DDR2|WD Scorpio Blue 500GB - WD5000BEVT|Windows 7 Ultimate x64|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
"Proszę nie pisać że można taniej kupić itp. ale mam budżet który wynosi 5000 i chciałbym go przeznaczyć na laptopa."
Podobno są często dwa systemy VISTA i XP a w specyfikacji podawany jest tylko VISTA. |
|
Programy: Nero, ALLPlayer, AIMP oraz ooVoo, FlashGet i FFDShow & uTorrent i Kodeki Real Alternative Polecam!
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 02-06-2009
|
Bo to zalezy od wersji, w jednym mogli dac xp, a w drugim viste ale w lapku za 5 tys nie znajdziesz xp to ci moge zagwarantować no chyba ze sie uprzesz to dadza ci system xp za doplata no i nie cala polowe kwoty lapka placisz za grafike ktorej i tak nie użyjesz, wiec jezeli to ma byc lapek do pisania i przegladania neta to co tu doradzać jak za 5 tys to ty kupisz takiego lapka na pewno
|
|
Acer Aspire 6930G - Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz, 800MHz, 2mb L2 cache, 45 nm|4 GB DDR2 667mhz|GeForce 9600m GT 1GB DDR2|WD Scorpio Blue 500GB - WD5000BEVT|Windows 7 Ultimate x64|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Lenovo t500 podobno ma dwa do wyboru systemy... bez zadnych kosztow...
Doradzić można to żeby mial jak najwiecej wejsc/nagrywarke Blu, dobra bateria, dobre kąty... i inne gadżety, to ma być laptop do biurowych funkcji, ale bedzie uzywany rowniez w domu... po prostu jest 5 tyś do wydania, nie moje 5 tyś więc chce to wydać. |
|
|
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Data rejestracji: 14-01-2007
|
to przejrzyj sobie laptopy w tej cenie i interesujacej Cie marki: moze jakies sony vaio, moze jakis hp, lenovo, dell czy co tam se chcesz. w tej cenie mozna juz cos wybrac z blue-rayem. do prac biurowych co nie wezmiesz, to bedzie dobre. byle dobrej marki.
|
![]() |
|
|
|
#7 |
|
|
no to wiem ze bedzie dobre jednak chcialbym jakis konkretny model ... uslyszec jakies propozycje od znawców tego tematu.
|
|
|
![]() |
|
|
|
#8 |
|
|
Witam,
Jeśli ma to być notebook z windowsem XP to ograniczamy się do serii biznesowych. Polecam notebooka lenovo z serii T500 – stalowa obudowa, 3 lata gwarancji http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/148468/ Ew. seria biznesowa Asusa http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/80943/ TAKĄ propozycje dostałem co myślicie? |
|
|
![]() |
|
|
|
#9 |
|
*Mistrz bezprzewodowy*
Data rejestracji: 13-02-2009
|
To ja dorzuce jeszcze dell latitude e6500, z grafiką intela w 5k powinieneś się wyrobic, konfigurujesz wg własnych potrzeb i budzetu. Może nawet na quadro nvs wystarczy. Do tego masz magnezową obudowe, porty pcmcia i express card, port wwan gotowy do instalacji modemu wewnętrznego w standardzie . Za możliwość downgrade do xp trzeba odrobine dopłacić, z tego co pamiętam ok 100zł, w konfiguratorze jest opcja. Aha w różnych sklepach ceny w tym konfiguratorze są różne.
Ostatnio zmieniany przez krystianb : 02-07-2009 o godz. 23:54 |
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 5000 |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|