|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Problemy ze sprzętem Problemy z działaniem sprzętu przenośnego. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 01-03-2010
|
Witam serdecznie po raz pierwszy
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 17-08-2007
|
Odinstaluj kontroler i zresetuj system.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
|
nie pomogło ale wspomnę że na początku była Vista ale po 1 dniu się posypała i wstawiłem XP PROFE. no ale żeby zmienić jeden system na drugi to też była niezła jazda i dopiero po zmianie w biosie ustawień dysku z SATA na ATA udało się wgrać Xp Profe. i teraz cały czas idzie na ATA
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 17-08-2007
|
Zainstaluj sobie jeszcze SP3 lub łatkę kb888111 i doinstaluj sterowniki od dźwięku/modemu analogowego.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#5 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 04-07-2009
|
Najpierw odinstalowywujesz z menadzera sam naped a pozniej rozszerzony kontroler (bo pewnie na nim jest naped). Po resecie kontroler powinien sie powtornie zainstalowac, pozniej system powinien rozpoznac naped optyczny i tez go zainstalowac.
|
|
Ja się nie znam to się chętnie wypowiem...
|
|
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
|
sp 3 oczywiście że jest, biednybelfer zobaczę po Twojemu ale na razie to do pracy,pozdro
|
![]() |
|
|
|
#7 |
|
|
biednybelfer niestety tak jak sądziłem nic to nie pomogło
|
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Uomo d'onore
|
To teraz musisz przetestowac naped w innym laptopie albo inny (sprawny) naped na swoim. Byc moze Twoja nagrywarka juz umiera i robi takie chece, ewentualnie masz cos namieszane w systemie w taki sposob, ze my nie jestesmy w stanie sie tego domyslec.
Porady grzechu i moja (rozszerzona) powinny bez szemrania pomoc i ustawic tryb DMA. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#9 |
|
|
no ok. ale lapek nowiuteńki nie bardzo jest jak wyciągnąć napęd czy można jakimś programem przetestować lapka czy wszystko jest ok ??
|
![]() |
|
|
|
#10 |
|
Uomo d'onore
|
Dopiero teraz przyjzalem sie dokladniej tym zrzutom ekranu. Tam gdzie widac tryby dzialania urzadzen, jaki to kontroler - podstawowy czy rozszerzony? Pytam, poniewaz wyglada na to, ze kontrolery masz wedlug menadzera dwa a do jednego z nich (tego z obrazka) masz podlaczone 2 urzadzenia - jedno dzialajce w UDMA-5 i drugie w PIO. Cos tu nie tak...
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#11 |
|
|
sprawdziłem to nie wina Xp tylko napęd chyba jest walnięty bo zainstalowałem Windows 7 i też jest problem,,,,dzwonię na infolinię HP zobaczymy co powiedzą,,pozdro dla Wszystkich
|
![]() |
|
|
|
#12 |
|
|
napęd walnięty zadzwoniłem na infolinię HP i za 2--dwa-- dni przyślą mi nowy napęd jestem pod ogromnym wrażeniem dla HP i pełen respekt...Dziękuję wszystkim za pomoc,,,pozdro,,,
|
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|