|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Problemy ze sprzętem Problemy z działaniem sprzętu przenośnego. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 10-04-2007
|
Witam
Na Dellu Inspironie Mini 1010 którego otrzymałem do "sprawdzenia" jest utworzona jedna partycja. Niestety, wskutek działań w Partition Magiku dokonanych przez właścicieli, coś się z nią stało i w żaden sposób system nie chce się z niej zbootować. Po sprawdzeniu dysku i partycji programem EASEUS z okrojonego XP bootowalnego z pendrive okazało się, że partycja jest ukryta/nieaktywna, lecz nic z nią nie mogę zrobić - program nie chce zapisać zmian (czyli operacja unhide oraz set to active) nawet po restarcie komputera. Dość leciwa wersja Partition Magika pokazuje natomiast błąd Partition Table Error #105. Moje pytanie jest takie - czy istnieje jakiś sposób, aby zmienić te ustawienia nie z poziomu systemu, np. dzięki użyciu jakiegoś sprytnego programu bootowalnego z usb sticka? Niestety moje sposoby i programy zawiodły. Przypominam, że jest to netbook, więc napędu nie posiada. Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2007
|
Rogacz ja bym próbował GParted, da się go odpalić z pendrajwa (nie wiem tylko czy jest to dość proste do wykonania czy trzeba pokombinować).
|
|
Konfiguracja routerów - tutorial :: Linux Live CD
Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell E4200 :: http://niegurt.mybrute.com |
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
|
Robi się coraz lepiej. GParted pokazuje, że W OGÓLE nie ma żadnych partycji, dysk jest czysty. Któremu programowi teraz wierzyć?
Z innej beczki - udało mi się specjalnym programem przerzucić dellowego XP z płyty na pendrive'a. Po podetknięciu go do laptopa wyskakuje komunikat "Remove disks or other media..." z czego może wynikać, że partycja z systemem nadal jest wykrywana. |
|
|
|
|
|
#4 | |||
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2007
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Konfiguracja routerów - tutorial :: Linux Live CD
Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell E4200 :: http://niegurt.mybrute.com |
||||
![]() |
|
|
|
#5 |
|
|
Dell dołączył do laptopa płytę z XP SP3, którą próbowałem przerzucić na pendrive. Okazało się, że komp wywalał ten błąd, bo rzeczywiście pendrive był do tego celu źle przygotowany. Zna ktoś może jakiś dobry tutorial, dzięki któremu uda mi się zainstalować tego Windowsa?
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 17-08-2007
|
Zainstalować Windowsa z USB? http://toin.pl/index.php/2009/01/31/...p-z-pendrivea/
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#7 |
|
& granat z Antiochii
Data rejestracji: 28-05-2007