|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Problemy ze sprzętem Problemy z działaniem sprzętu przenośnego. |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 |
|
Data rejestracji: 20-12-2007
|
po oczyszczeni radiatora i wentylatora temperatura spadła o 2 stopnie
jeszcze spróbuje z pastą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Znajomy polecił mi jeszcze spróbował z pastą która jest robiona na bazie srebra lub płynnego metalu. Na allegro stai taka za około 35 zł ale nie wiem czy mi wiele ona pomoże. Gdyż w czasie świąt postanowiłem sprawdzi czy to wina przegrzewającego się procesora powoduje wyłączenie. Zatrzymałem wiatraczek procek nagrzał się do 100oC a laptop się nie wyłączył więc odpuściłem. Przyczyną nie jest procek tylko coś innego. Kości ramu nie są za bardzo gorące jak dla mnie mają z jakieś 30-40oC dysk też nie za bardzo bo 37-42oC w Everest nie wiem jak z procesorem grafiki może tutaj jest przyczyna wyłączania podczas gry. ale wcześnie grałem na nim w NFS Carbon na dość sporych detalach i rozdzielczości i nic się nie działo. Niestety mam niefart bo Everest Ultimate Edition nie pokazuje temperatury procesora graficznego przynajmniej w moim laptopie. |
||
|
|
|
|
|
#63 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
pasta na bazie srebra też cudów nie zdziała - myślę że max 3-5 stopni zbije
|
|
Na forum są pewne osoby, których nie należy denerwować. Ja jestem jedną z nich!
|
|
![]() |
|
|
|
#64 |
|
|
Chyba znalazłem rozwiązanie problemu wyłączania się mojego laptopa w czasie gry ale nie jestem jego w 100% pewien dopiero dzisiaj je przetestuje. I dam odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Data rejestracji: 08-01-2008
|
Witam, przeczytałem wszystkie odpowiedzi w temacie, ale po prostu muszę dorzucić coś od siebie. Mam IBM'a T42, 1,5 GHz Pentium M, 1 GB ram, 32 mb karta graficzna. Chodzi oczywiście o przegrzewanie się. Temperatura CPU osiąga bez większych problemów 82 stopnie (wyskakuje ostrzeżenie, a jeśli nie zauważę to komputer łapie zwiechę). Zdążyłem się przyzwyczaić do wiecznie chodzącego wentylatora, martwi mnie raczej to, że jego działanie nie bardzo przynosi jakieś efekty. Co byście proponowali? Czy to wina wentylatora i należy mu się porządne czyszczenie, czy może jeszcze coś innego? Jeśli to wentylator, to czy mogę bezpiecznie wyczyścić go sam, czy powinienem gdzieś go odnieść?
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#66 | |
|
|
możesz zrobić to sam polecam sprawdzony sposób z odkurzaczem przyłóż po prostu do wlotu i wylotu wentylatora w obudowie, sprężone powietrze tez możesz wykorzystać, ostatecznie możesz zmienić pastę na procesorze(nie wiem czy to ci pomoże ale zawsze można spróbować) ostateczności będzie wymiana chłodzenia kupisz ją na allegro a jeżeli nie to na allegro jest serwis który naprawia laptopy od 99złmożesz do nich zadzwonić i się zapytać ile by kosztowała cię przyjemność wymiany chłodzenia.
BTW Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Data rejestracji: 08-01-2008
|
W życiu bym nie pomyślał, że zadam takie pytanie, ale GDZIE w w IBM T42 jest wlot powietrza? Nawet nie zauważyłem jego "braku". Z lewej strony jest wylot, tego jestem pewny, ale gdzie jest w takim razie wlot? : P
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
|
tego to nie wiem po posty przystaw odkurzacz do wszystkich otworów może po odkurzaniu wlot powietrza się ujawni
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 11-04-2009
|
czytalem wszystkie wasze posty dotyczące chlodzenia. pouczające. sam spradzwilem temperature na moim Asusie k50ab i wynosi 77 C. zabójcza... slyszalem o specjalnych matach chlodzących, przydatne to? no i czym grozi przegrzanie sie laptopa? czy on sie samoczynnie wylączy?
|
![]() |
|
|
|
#70 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 02-06-2009
|
Ale ta temperatura jest w stresie czy w spoczynku ?
|
|
Acer Aspire 6930G - Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz, 800MHz, 2mb L2 cache, 45 nm|4 GB DDR2 667mhz|GeForce 9600m GT 1GB DDR2|WD Scorpio Blue 500GB - WD5000BEVT|Windows 7 Ultimate x64|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 22-05-2008
|
Przyłącze się do wątku
czy ktoś używający laptopa z procesorem Core2Duo T5450 1,66 Ghz lub podobnym co do częstotliwości (byleby Core2Duo z seri T) mógł sprawdzić jak kształtują sie temperatury tego procesora w spoczynku i stresie ?? Ja do pomiarów używam Hardware Monitor więc prosiłbym o wyniki z tego samego programu w celu uniknięcia błędów wynikających z używania różnych programów ![]() Z góry dzięki |
![]() |
|
![]() |
|
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|