|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Recenzje i testy użytkowników Recenzje i testy laptopów oraz innych urządzeń napisane przez użytkowników naszego forum. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||||||||||
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 17-08-2007
|
Wprowadzenie
Specyfikacja techniczna Procesor Procesor Intel® Pentium® Dual Core T2370 (Merom, 1,73GHz, 1 MB L2 cache, 533 MHz FSB)Chipset Chipset Mobile Intel® GL960 ExpressPamięć RAM 1 GB 667MHz DDR2 so-dimm, (możliwość rozbudowy do 2 GB)Dysk twardy Hitachi HTS542512K9S (120 GB, 8 MB, SATA)Wbudowane napędy Nagrywarka DVD SuperMulti DVD+/-RW z obsługą nośników dwuwarstwowychWyświetlacz 15.4" WXGA Acer CrystalBrite™ TFT LCD , rozdzielczość 1280 x 800, Acer GridVista™Grafika Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 do 358 MB pamięciMultimedia Intel® High Definition AudioKomunikacja Modem 56 Kb/s ITU V.92Porty wejścia / wyjścia 1 gniazdo kart ExpressCard™/54Zabezpieczenia System zabezpieczający dysk twardy przed wstrząsami Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection)Zasilanie Zarządzanie energią ACPI 3.0: tryby oszczędzania energii – gotowość i hibernacjaKlawiatura i przyciski specjalne Klawiatura 88/89 klawiszy, klawisze kursora w układzie odwróconego „T”; skok klawisza min. 2,5 mmMasa i wymiary 360 x 267 x 30.3/43 mmGwarancja 24 miesiące Wykonanie
Rozmieszczenie wejść/wyjść Przód
Lewa strona
Prawa strona
Tył
Dogłębna analiza urządzenia Chłodzenie
Ekran
Karta graficzna
Dysk twardy
Chipset
Procesor
Pamięć operacyjna RAM
Dźwięk
Klawiatura
Touchpad
Bateria
Podsumowanie Plusy
Minusy EDIT: Dodałem info o BIOSie przy opisywaniu chipsetu. Ostatnio zmieniany przez grzechu : 03-05-2009 o godz. 19:36 |
||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 30-11-2007
|
Środkowy przycisk na zdjęciach wygląda jak nieużywany.W moim laptopie z listopada 2007 (T2310) używany jest codziennie i farba z niego jest zdarta naokoło wklęśnięcia.Działa nadal prawidłowo. Poza_tym bateria ma już tylko 31% pojemności.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniany przez grzechu : 03-05-2009 o godz. 21:48 Powód: Poprawa byka. |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Capo mandamento
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|||
![]() |
|
|
|
#4 |
|
|
Codziennie była ładowana i rozładowywana.Używany jest średnio koło 4-5 godzin.W moim przypadku ilość tych cykli była duża.Być może też uległa uszkodzeniu elektronika sterująca baterii.Linuxy raportowały: battery broken capacity 31%.
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Capo mandamento
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|||
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
|
Zgadza się na pewno tak było.Laptop naprawdę sporo przeszedł zalań i upadków.Trzyma się nadal rześko.W tamtym tygodniu ponownie został podlany kawą przez żonę.Sechł 2h do góry nogami
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Capo mandamento
|
Hehe to w sumie był zalany 3 razy, kilka razy spadł i cały czas działa?
To chyba najlepsza reklama dla tego notebooka |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Data rejestracji: 02-02-2009
|
grzechu jak wygląda u Ciebie praca dysku twardego? Mam taki sam i dręczy mnie irytujące cykanie. Nie są to parkowania głowicy, sprzwdzałem ich ilość, potrafi cyknąć nawet 1x na sekundę. Status smart ok, wykres z HD Tune jak Twój
|
![]() |
|
|
|
#9 |
|
Capo mandamento
|
Dysk chodzi dosyć cicho, żadnego stukania nigdy nie słyszałem. Fakt - przeważnie słucham głośno muzyki ale jednak nigdy nie słyszałem, żeby coś tam stukało w HDD. Zazwyczaj nie przeszkadza mi "hałas" wytwarzany przez laptopa, więc może nie zwróciłem na to uwagi - jak wrócę do domu to się wsłucham i jakby jednak coś się działo, to dam znać.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|