|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Recenzje i testy użytkowników Recenzje i testy laptopów oraz innych urządzeń napisane przez użytkowników naszego forum. |
![]() |
|
|
|
LinkBack (2) | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#496 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 15-10-2008
|
Mój BenQ P52EG z przeróbkami:
-procesor- Turion X2 TL62 0,65nm 2,1GHz -ram- 2x1024MB 667MHz -dysk- 320GB 7200obr WD Black -mod chłodzenia- wymiana pasty i kratka od spodu lapcia [ Dodano: 2008-10-15, 20:54 ] Czytam i czytam o BenQ P52 i widzę że wszyscy mają jakieś problemy ze sterownikami. Trochę mnie dziwi fakt że ludzię używają sterowników z płytki od lapcia z hmmm 2007 ? Pisanie że nie ma sterków do tego laptopa to chyba jakaś żart. To że na stronie BenQ ich nie ma nie oznacza że nie ma i koniec. A więc zacznę od początku : STERY DO PROCERORA - strona AMD i po sprawie STERY DO RADEONA - strona AMD i sterowniki integrated/mainboard STERY DO SIECI I INNYCH - strona www.station-drivers.com STEROWNIKI DX9 !!!!! - najczęściej ktoś piszę że nie działa mu gra i płacze (a wiecie że prawie co miesiąć wychodzi nowy DX9 z kolejnymi poprawkami) ostatni jaki posiadam to DX9August2008. Co do radeona x1600 - sterki te co podałem trzeba zmodyfikować. Radeon w BenQ nie jest zintegrowany z chipsetem płyty tylko siedzi sobie obok. Ze strony www.driverheaven.net/ ściągamy programik MOBILITY MODDER i stosujemy go do tych sterowników ze strony amd. W ten sposób mamy 2w1 - najnowsze stery do grafy i sterownik do mostka chipsetu. I jeszcze jedno - wgrywać najnowsze sterowniki jakie są dostępne. Najczęściej ktoś pisze - mi wszystko działa na sterkach 7.12 - aha a jak nie działa to znaczy że to wina BenQ ? Po to są nowe sterki aby je wgrywać - zawierają poprawki do gier i sprzętu. Co do pozostałych sterowników - jak ktoś zupełnie nie wie jak je zlokalizować to najprościej wgrać te co mamy dostarczone z laptopem a następnie w menadżerze urządzeń windowsa mamy cały osprzęt z nazwami producentów i dokładnymi nazwami sprzętu np. Marvel Yukon i oznaczenie jakieś cyfrowe więc takiego sterownika szukamy ale w nowszej wersji i tyle. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Data rejestracji: 06-09-2007
|
Cytat:
Hmm pewnei juz przeczysciles lapka, a jesli nie to radze to zrobic. Do tego defragmentacja. Czyszczenie systemu ze smieci chyba nic nie da bo z tego co zrozumialem to swiezy system. Moze jakis virus ci sie zapodal, sprobuj progrm combofix. Gdzies ktos na forum wspominal ze warto po takim dluzszym uzytkowaniu (1,5 roku) nalozyc nowe warstwy pasty termoprzewodzacej. [ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-10-15, 22:40 ] Wycinam zbędne autocytaty. |
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Data rejestracji: 21-03-2008
|
@Kamyk
czytasz i czytasz i nie doczytales ze np. ja moduje stery czy wgrywam omegi to mam problem taki ze na innych sterach niz te z plytki ekran lcd wykrywa mi jak by mial max rozdzielczosc 1024/768 po kazdym uruchomieniu musze wejsc w opcje grafiki i ustawic niestandardowe tryby wyswietlania i wtedy rozdz 1280/800 i to dziala tylko na pulpicie bo w grach i tak na maxa moge dac 1024/768 a na tych z plytki tego nie mam wiec dlatego na nich ciagle jade |
|
BENQ P52 tl-64@2,5ghz | x1600@500/480mhz | 2gbDDR2@800mhz | Samsung250gb@7200rpm
& obraz z FLATRONA FT795 (stacjonarnie) MICROSOFT Sidewinder Mouse & Natural Ergonomic Keyboard 4000 |
|
|
|
|
|
|
#499 |
|
Data rejestracji: 20-01-2008
|
witam wszystkich. Posiadam Benq P52 Turion X2 1.8, radka X1600, 2 GB ramu oraz 120 GB dysk Fujistu. Mam takie pytanie czy ktos na swoim Benq probowal odpalic material HD na najwyzszej rozdzielczosci czyli 1920:1080 ?? Ja mam film Underworld zapisany w VC-1 caly zajmuje 20 GB. Niestety nie udalo im sie uzyskac plynnosci odtwarzajac go.... Ani PowerDVD 7.3 ani wersja 8 Deluxe. Korzystalem tez z filtrow AVC rowniez klapa. Do odtwarzania przez odpowiednie filtry uzywalem MK Playera oraz MPC. Jesli ktos odtwarza takie filmy plynnie prosze o info. Z gory thx.
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
Data rejestracji: 29-01-2008
|
Wymiana ramu nic nie dała komputer CIAGLE SIE RESETUJE!!! ;/ no nic nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Nie wiem czy to wada ale nie wyświetla mi dalej loga turion na poczatku. Bios zmieniony na 1.06, stery nowe ze strony amd. Jakieś propozycje ?
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#501 |
|
Data rejestracji: 08-07-2007
|
nowe logo powinno ci automatycznie się pojawić , mi przychodzi tylko jedna myśl do głowy że z tym procesorem jest coś nie halo
|
![]() |
|
|
|
#502 |
|
|
kurde no nie wiem włąśnie bo odpalam za 3 razem winde i procesor normalnie chodzi nie grzeje sie pracują dwa rdznie wszystkie programy do testów go sprawdzały i nic ;/ Jeszcze coś mi sie stało że w ATT nie moge podkręcić karty ;/ nie wiem co to
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
Data rejestracji: 20-12-2006
|
Zastanawiam się, czy jest możliwe zainstalowanie w P52 procesora AMD Turion X2 Ultra ZMxx? Ktoś się orientuje co do tych procesorów? Wiem, że pracują one z pamięciami 800 MHz, produkowane w tym samym procesie technologicznym 65 nm. Ciekawe czy jest możliwa ich praca na naszym Joybooku. Na pewno musiałby być nowy bios...
A co do możliwości oglądania filmów w FullHD... W naszym laptopie rdzeń graficzny nie ma wbudowanego procesora wideo UVD, który sprzętowo wspomaga dekodowanie filmów HD (kodeki H.264, VC-A, MPEG2). Nowe laptopy na nowej platformie AMD bez problemu radzą sobie z odtwarzaniem filmów z dysków Blu-ray, a niestety komputery z chipsetem Intela i starego AMD nie potrafią, chyba, że producent zastosuje dodatkowy układ zajmujący się wyłącznie dekodowaniem wideo (taki patent stosuje m.in. Dell). @Kamyk155 - jak wygląda u Ciebie sprawa z temperaturami? Jakie wartości osiągają w pracy jałowej i w stresie? |
|
Benq P52
AMD Turion MT50 X2 1,6 Mobile Radeon X1600 256 MB VRAM 15,4" UltraVivid 2,5 GB DDR2 533/667 MHZ 160 GB HDD |
|
|
|
|
|
|
#504 |
|
Data rejestracji: 15-10-2008
|
Temperatury u mnie jak nic nie robie (strony www i skakanie po folderach szukając czegoś albo zapisująć coś z netu) :
płyta- 56*C proc- 52*C grafa- 62*C dysk- 42*C Temperatury po 3DMarku 2006 zapętlonym 3 razy płyta- 66*C proc- 63*C grafa- 80*C - tutaj jakoś nadal mi się nie podoba dysk- 46*C |
|
|
|
|
|
#505 |
|
Data rejestracji: 02-05-2007
|
@dzordzi - u mnie 6GB-owy H.264 chodzi płynnie. Oczywiście procesor trzeba przełączyć w tryb 1,6 i co ważne - kartę graficzną także na maximum.
|
|
Kiedy rozum śpi budzą się upiory
a więc ... miłych snów
|
|
|
|
|
|
|
#506 |
|
|
Jest różnica pomiędzy takim 20-40gb a takim 4-6 gb te sa skompresowane i benq jest pożadnie odpala. Jak właczałem takie po 8gb blueray rip też dobrze one są bez straty jakości także to jest dobre wyjście.
Dziś padł rekord u mnie na super PI 1MB 42sek |
|
|
|
|
|
#507 |
|
Data rejestracji: 20-01-2008
|
ehh dzieki za info dla mnie to dziwne bo myslalem, ze ta karta sobie poradzi z HD teraz bym chcial miec jakis model mobility hd ;/// bede walczyl jeszcze z tymi filmami. PS nie sprawdzalem jak sie sprawa ma na tych z mniejsza pojemnoscia wiec niestety nie wiem. Zassam cos i zobacze jak to idzie.
|
|
|
|
|
|
#508 |
|
|
TEstowałem to i to i jest tak jak mówie 8gb chodzi dobrze 30-40gb źle. Podpinam laptop pod tv sharp 37" i daje 1980x1080
|
|
|
|
|
|
#509 |
|
Data rejestracji: 06-09-2007
|
A jakim kablem podpinasz pod telewizor? Najlepiej bylo by hdmi, ale niestety takoweg w p52 nie ma.
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
Data rejestracji: 08-07-2007
|
ale masz dvi , przejściówka na hdmi i po sprawie
|
![]() |
|
![]() |
|
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.laptopy.info.pl/f24/benq-p52-8781/
|
||||
| Napisany przez | For | Type | Data | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: jak przestawić zworki dla dysku do laptopa | This thread | Refback | 05-03-2009 17:08 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: jak przerobic sterowniki | This thread | Refback | 28-02-2009 23:47 | |