|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Recenzje i testy użytkowników Recenzje i testy laptopów oraz innych urządzeń napisane przez użytkowników naszego forum. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 | ||||||
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 17-08-2007
|
Dosyć długo wahałem się jaki dysk zewnętrzny kupić. Z racji tego, że potrzebowałem typowego magazynu na dane, powyżej 1 TB, zdecydowałem się na dysk 3,5'' od Samsunga. Dokładnie Samsung Story Station 1,5 TB HD154UI Specyfikacja
Zawartość kartonika
Wygląd
Podłączenie i pierwsze uruchomienie dysku
Kultura pracy
Testy i odczyt S.M.A.R.T.
Zdjęcia: Plusy
Minusy
|
||||||
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 22-11-2005
|
Podpisuje się zdecydowanie pod pozytywnymi opiniami na temat tego dysku - mam go troszkę dłużej niż Grzechu i nie mam absolutnie nic do zarzucenia - zdecydowany plus dla producenta
|
|
Nic nie umiem i nic nie wiem
Jestem tuman bity w ciemię ![]() Recenzja dysk zewnętrzny 3,5 cala 160GB Recenzja Acer Aspire 5710ZG |
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 20-08-2008
|
czy w przypadku awarii zasilacza da radę otworzyć dysk bez zrywania jakiejś plomby?
bo wiadomo jak pójdzie do serwisu to za dane nikt nie odpowiada. i czy jest kłopot z otworzeniem tej obudowy? z boku widać śrubki ale czy da radę je odkręcić i dostać się do dysku tak by mieć możliwość podpięcia jego taśmy sata/zasilania bezpośrednio do kompa by wykonać backup przed przekazaniem do serwisu. Ostatnio zmieniany przez klaus71 : 10-02-2010 o godz. 13:03 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Capo mandamento
|
Aktualnie jestem w pracy, jak wrócę to go dokładnie obejrzę. Śrubek dookoła ma całe mnóstwo, także problemu ze zdjęciem obudowy być nie powinno.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#5 |
|
Data rejestracji: 20-08-2008
|
A jakieś plomby pamiętasz?
Ostatnio zmieniany przez grzechu : 10-02-2010 o godz. 16:31 Powód: Poprawa pisowni. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 22-11-2005
|
Jak wrócę do domu - to sprawdzę
|
|
Nic nie umiem i nic nie wiem
Jestem tuman bity w ciemię ![]() Recenzja dysk zewnętrzny 3,5 cala 160GB Recenzja Acer Aspire 5710ZG |
|
![]() |
|
|
|
#7 | |
|
Capo mandamento
|
Cytat:
|
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Data rejestracji: 13-02-2010
|
Witam mam problem z moim story.
Podłączam go do kompa. Windows wykryw nowe urządzenie pisze ze ''twoj sprzęt jest zainstalowany i działa poprawnie''. Wchodze do moj komputer a tam nie ma zadnej ikonki dyku zewnętrznego. Probowałem kilka razy oraz na innych gniazdach usb ale nic. Jezeli wie ktos co jest powodem tego to z góry dzieki za odp. |
![]() |
|
|
|
#9 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2006
|
Stworzsyles parycje czy to nowiutki dysk ?
|
|
"The law and justice are two entirely different matters."
|
|
![]() |
|
|
|
#10 |
|
Capo mandamento
|
Sprawdź czy widać dysk w:
Panel sterowania - narzędzia administracyjne - zarządzanie komputerem - zarządzanie dyskami Sprawdź czy widać dysk przez wiersz poleceń: Start - uruchom - cmd i wpisz: Diskpart, a następnie list disk. Pod Linuksem LiveCD też nie widać? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#11 |
|
Data rejestracji: 13-02-2010
|
Dzieki za odp.
Ale hmm sprawa wygląda tak ze sprawdziłem w wyznaczonych przez was miejscach i nic nie ma. A przy ostatnich probach gdy go podłączam to najpierw swieci a potem mruga ta dioda od spodu. P.s ten dysk mam nowy i nie_było tworzonych Ostatnio zmieniany przez grzechu : 14-02-2010 o godz. 19:02 |
![]() |
|
|
|
#12 |
|
Data rejestracji: 20-02-2010
|
Posiadam ten dysk i mam 2 problemy ... Bardzo proszę PILNIE o kontakt ze mną : gg: 5361990 , kom 507449064 ... Bardzo proszę o pomoc !!!!
|
![]() |
|
|
|
#13 |
|
Data rejestracji: 03-02-2009
|
Może opisz jednak problem na forum..
|
|
IBM ThinkPad T43
Pentium M 750.SDRAM 2GB DDR2.SXGA+(1400x1050) TFTLCD.128MB ATI Radeon X300.40GB 5400rpm HDD.CD-RW/DVD.Intel 802.11b/g.Bluetooth.Modem.1Gb Ethernet LAN.6CellBattery |
|
![]() |
|
|
|
#14 |
|
Capo mandamento
|
cisiu od pomagania jest forum i tylko tutaj udzielamy pomocy.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#15 |
|
Data rejestracji: 20-02-2010
|
a więc ... głupia sprawa ale bardzo mnie derenwuje: Po podłączeniu dysku 1 raz wszystko ładnie pięknie mam na myśli że wchodzę w mój komputer i tam dysk jest jako " I " pod nazwą samsung no i ładna IKONKA samsunga. W dysku były programy które zainstalowałem. Stwierdziłem że nie są mi potrzebne więc odinstalowałem. I niestety IKONKA samsunga mi znikła Oczywiście potem znowu zainstalowałem uruchomiłem komputer i dalej IKONKI nie ma... Więc nie wiem co się dzieje... to 1 problem a 2 problem taki że ze kopiuje rzeczy ze starego dysku 500 gb na ten nowy. i nie mówiąc że kopiowanie trwa godzinami to jeszcze przy kopiowaniu gier wyszedł komunikat że za mało miejsca czy coś takiego... a ten dysk jest już w formacie NTFS... siedzę przy tych problemach 2 dni już i totalnie zgupiałem. mam nadzieje że się jasno wyraziłem... PROSZĘ O POMOC !!!
|
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 1.5tb, dysk zewnętrzny, recenzja dysku, samsung, smart, station, story, test dysku |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|