|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i MacOS Problemy z laptopami firmy Apple związane z systemem MacOS |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Data rejestracji: 16-02-2007
|
Mam takie pytanie czy jest mozliwe zeby po kupnie MacBooka zainstalowac na nim windowsa i miec obydwa systemy? Nie chodzi mi tutaj o jakies kombinacje tylko o to czy jakos da sie to zrobic bez przesadnych ingerencji. Pomozcie mi bo strasznie mi sie podoba ten laptop ale starzy mowia ze niekompatybilny, ze Mac to dla grafikow i fanatykow...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 23-03-2006
|
Tak, http://www.apple.com.pl/macosx/bootcamp/ . Smiga bez problemu, tylko ze placisz za dwa systemy zamiast za jeden. Jezeli to nie przeszkoda to warto
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Data rejestracji: 12-04-2007
|
Cytat:
Oczywiście, że możesz uruchomić Windows na MacBooku. I to na dwa sposoby. Poprzez Boot Camp, wtedy Windows będzie działał jak na normalnym PC. Albo poprzez program Parallels. W takim wypadku Windows działa pod OSX i masz pod ręką dwa systemy naraz. Tylko, pamietaj, że Boot Camp jest programem beta z ograniczonym czasem działania. Potem będzie częścią nowego systemu - Leoparda. Tylko jak zaczniesz używać Mac OSX, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że Windows pójdzie w odstawkę
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Data rejestracji: 05-01-2007
|
dokladnie.
Mac OS jest bardziej logicznym systemem, stabilniejszym i po prostu lepszy. Z kompatybilnoscia nie ma zadnych problemow, a wykonanie netbookow- perfekcyjne. Zajrzyj na www.myapple.pl zeby rozwiac watpliwosci. pozdrawiam |
|
Bmw is my car, internet is my world
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Data rejestracji: 26-08-2006
|
Witam. Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda sprawa kompatybilności dokumentów stworzonych w programie MS Office. Szczególnie interesują mnie te wykonane w Accessie. Miałem bardzo duże problemy z Open Office pod Ubuntu i stąd mój niepokój.
|
|
"Uwielbiam pracę. Praca mnie fascynuje. Mógłbym przyglądać się jej godzinami."
|
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 | |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 16-09-2005
|
To ja jeszcze dodam, że paradoksalnie Vista na MacBooku działa szybciej niż na innych notkach...
Cytat:
|
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#7 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2007
|
Ale zdaje się ma niekompatybilny VBS (albo go wcale nie ma - nie pamiętam). W każdym razie macra są nieprzenośne.
|
|
Konfiguracja routerów - tutorial :: Linux Live CD
Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell E4200 :: http://niegurt.mybrute.com |
|
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 17-06-2009
|
A jak wyglada sprawa z programami (w tym gry!) na windowsa?
Nie da się ich pewnie odpalić? Chodzi np. o Heroes III, Baldur's Gate II Myślę o MacBooku, ale będzie to mój jedyny komputer, więc fajnie jakby cos na nim jednak chodziło, lans to nie wszystko ;] |
![]() |
|
|
|
#9 |
|
& granat z Antiochii
Data rejestracji: 28-05-2007
|
Zawsze pozostaje Bootcamp
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#10 | |
|
Data rejestracji: 23-04-2007
|
Cytat:
Tak samo bylo z przegladarka Firefox. Kiedys wszyscy ja uwielbiali, uzytkownicy innych przegladarek to byli nieswiadomi ignoranci niezdajacy sobie z niebezpieczenstw w internecie. Na dzien dzisiejszy coraz czesciej slyszy sie ze Firefox jest dla fanboy`ow, ze jest zbyt popularna i nie jest juz taka cool. Podobnie z Ubuntu, coraz wiecej ludzi wypisuje glupoty, ze system ten jest dla lamerow, okienkowych klikaczy. Aha, i jesli chodzi o taka niesamowita stabilnosc Mac OS to jakos inaczej to wyglada gdy poczyta sie forum na myapple.pl , ciekawe, ciekawe.
|
|
|
DELL 1720[Intel Core2Duo 2Ghz] [2 GB RAM] [GF 8600GT] [160 GB HDD] [17`` Widescreen WXGA]
|
||
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
klólik tak, tylko wtedy bym musiał kupić jeszcze Windowsa, a na to juz raczej kasy nie będę miał, chyba, że da się na to wsadzić jakiegoś 98, ktorego za pół darmo mozna kupic na allegro? ;]
|
![]() |
|
|
|
#12 |
|
& granat z Antiochii
Data rejestracji: 28-05-2007
|
Raczej bootcamp to tylko XP & Vista.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#13 |
|
|
A jednak można kup XP w niezłej cenie na allegro, tylko są to chyba półlegalne wersje
http://allegro.pl/item699955511_wind...p1_pl_oem.html http://allegro.pl/item699869534_wind...ryginalny.html Czy raczej się w coś takiego nie bawić? Swoją drogą mam awersję do wndowsów po tym jak po kradzieży kompa musiałem kupić nową kopię, bo tamta była przypisane do tamtego komputera -_-' A jak wygląda sprawa z kompatybilnością dokumentów? Zmenło się coś na plus? Czy mackbooki czytają pliki doc z worda? Bo o ile z grami mogę kombinować, to obsługę ich muszę mieć. |
![]() |
|
|
|
#14 | ||
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 23-07-2006
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|||
![]() |
|
|
|
#15 |
|
|
Okok znalazłem.
Kiepsko kiepsko. A tak szczerze jakie grożą za to konsekwencje? Bo sam mam w domu płytkę z XP (komputer skradziono podczas włamania). Nie bardzo mi się uśmiecha znowu kupować to samo, zwłaszcza jeśli ma służyć tylko do odpalenia 3 gier -_-' |
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|