|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i oprogramowanie Problemy związane z oprogramowaniem, którego używamy na naszych laptopach. |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Consigliere
Data rejestracji: 03-03-2006
|
Swego czasu, a dokaldnie TUTAJ opisywaliśmy Comodo FireWall.
Na testowym notku zgłasza mi właśnie, ze pojawiła się nowa wersja. Ale przy próbie ściągnięcia zawsze dokładnie przy 82% się "wywala" z kodem błędu 108 - Could not complete update process. Czy ktoś kto używa Comodo FireWalla może sprawdzić to u siebie? Wiem, że Bartek go testuje, ale teraz go nie ma. |
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk. |
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
chodzi Ci o najnowszą betę wersji 2.0? ja ściągnąłem pełną wersję instalacyjną z majorgeeks.com, ale jeszcze jej nie instalowałem. może tak będzie najlepiej, jak ściągniesz sobie instalke i zainstalujesz na tą wersję co masz teraz...
|
|
Na forum są pewne osoby, których nie należy denerwować. Ja jestem jedną z nich!
|
|
![]() |
|
|
|
#3 | |
|
Consigliere
|
Cytat:
Pobrałem ze strony producenta nowszą wersję, ale ona przed instalacją chce odinstalować starą a tego nie chcę robić, bo nie wiem czy nie skasuje mi to ustawień. natomiast Update nie działa |
|
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA Bez-kabli.pl Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum, PW tylko do problemów z forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk. |
||
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Capo di tutti capi
|
może jakiś problem z serwerem mają
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#5 | ||
|
Consigliere
|
Cytat:
Dziwi mnie tylko, że zawsze przy 82% Cytat:
Bo przyznam, że takiej informacji nie zauważyłem. Co do stabilności, to nie można narzekać. Na żadnym z kompów na którym to testowałem nie było problemów. Nawet na takich starych na których OutPost 1.0 Free się wywalał. Oczywiście ma kilka upierdliwych rzeczy, jak każdy program i mam nadzieje, że właśnie część z nich poprawili w tej wersji. |
||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
|||
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Capo di tutti capi
|
no ostatnio ściągałem bodajże wersję 2.0.07 czy jakoś tak i było że to beta (chyba
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#7 | ||
|
Consigliere
|
Cytat:
Bo ja na 99% nie widziałem nigdzie takiego napisu ![]() Cytat:
![]() A co do samego update - dalej dziś nie działa i sprawdzone już na trzecim kompie w zupełnie innej sieci z innym IP. |
||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
|||
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 29-07-2006
|
Najnowsza wersja to 2.3.4.45 nie jest to zadna beta.
|
|
<< Dell Inspiron 6400 Centrino Duo Core 1.6 GHz 512MB teraz 1024
GMA 950 >> Gdyby Bóg popierał przedni napęd to ludzie chodziliby na rękach... |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Consigliere
|
Cytat:
![]() Wcześniejsze 2.x.x IMHO też nie były ![]() A powiedz, masz już tę wersję i jakieś konkretne zmiany widzisz? Ja znalazłem tylko taki opis na stronie odnośnie nowości -> >> KLIK << |
|
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
||
![]() |
|
|
|
#10 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 29-07-2006
|
Mam tą wersje ale zainstalowalem ja dopiero gdy przeczytalem twoj post
wczesniej nie uzywalem Comodo, wiec nie powiem Ci co sie zmienilo. Jak narazie mi sie podoba prosty w obsludze i chyba ma wszystko co potrzeba dobremu Firewall
|
|
<< Dell Inspiron 6400 Centrino Duo Core 1.6 GHz 512MB teraz 1024
GMA 950 >> Gdyby Bóg popierał przedni napęd to ludzie chodziliby na rękach... |
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Consigliere
|
Cytat:
![]() Zobaczę, jak Update nie zadziała, to chyba zainstaluje ręcznie. Tylko nie wiem co zrobi mi z regułkami ;( Cytat:
mi też się podoba ![]() Ma wszystko i już o wiele starsza wersja wypadła całkiem nieźle w testach, a obecna zapewne wypadnie jeszcze lepiej, bo między testowaną 1.x a obecną 2.x nastąpiły spore zmiany na plus
|
||
|
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
|||
![]() |
|
|
|
#12 | |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 16-09-2005
|
Cytat:
Włączyłem komputer, po chwili Comodo napisał, że jest nowa wersja i zapytał czy chce aktualizować. Oczywiście dałem tak... Po kilkudziesięciu sekundach napisał, że jest jeszcze nowa wersja LunchPada i to też aktualizowałem. Po kolejnych kilkudziesięciu sekundach pojawił się komunikat, że wszystko poszło OK i konieczny jest restart... Jak tylko doczytam forum do końca to zrobię restart i zobaczymy czy działa.. |
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#13 | |
|
Capo di tutti capi
|
Cytat:
|
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#14 | |
|
Uomo d'onore
|
Cytat:
|
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#15 |
|
Uomo d'onore
|
Niestety radość była zbyt szybka... Okazało się, że uaktualnił się tylko LunchPad a nie sam firewall. Mam ten sam komunikat co pozostali
Nadal mam 2.0.11 i jutro ściągnę ręcznie nową wersję i ją zainstaluje. |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|