|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Akcesoria do laptopa Dyskusja na temat wszelkich akcesoriów, których używamy wraz z naszymi laptopami. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
czyli mam rozumieć że już wszystko OK i sprawa rozwiązana?
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 26-04-2006
|
No nie
I nadal probuje rozwiązać ten problem. Mam nadzieje ,że uda się mi pomóc. Ostatnio zmieniany przez s87 : 30-06-2009 o godz. 19:14 |
![]() |
|
|
|
#33 |
|
Capo di tutti capi
|
to mi już pomysłów brak
jedynie co jeszcze ewentualnie mogłoby mieć na to wpływ to ustawiona konfiguracja kontrolera sata (czyli tam gdzie możesz sobie ustawić go jako raid lub inaczej)... |
![]() |
|
|
|
#34 | |
|
|
Cytat:
A czy moze miec znaczenie do ktorych gniazd SATA podlaczylem sledzia? |
|
![]() |
|
|
|
#35 |
|
Capo di tutti capi
|
tak, może mieć znaczenie. najpierw zobacz w biosie co tam w ogóle możesz wybrać jako tryb pracy kontrolera sata. jak ja miałem płytę główną abita to z tego co pamiętam można tam było wybrać (pod SATA mode) 3 tryby: enhanced, combined i sata only. trzeba by wybrać enhanced. ale nie wiem co tam u Ciebie jest do wyboru (choć jest szansa że to samo, bo to też Abit w końcu).
|
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#36 |
|
|
No to powiem ,ze nie ma czagos takiego. Zobacz na moich screenach co tam mam. Wybor IDE AHCI i RAID. Ale to chyba powinno ruszyc na IDE ,prawda?
Poza tym sprawdzalem reszta zlacz SATA 5 i SATA 6 |
![]() |
|
|
|
#37 |
|
Capo di tutti capi
|
sprawdź jeszcze raz w sekcji Integrated Peripherials. ta opcja o której pisałem była w modelach IC7 i IS10, w obu był bios Awarda. jeśli nie ma to mi już pomysły się skończyły (poza ostatecznym - aktualizacją biosu)...
|
![]() |
|
|
|
#38 |
|
|
Ok sprawdze dzisiaj i powiem. A auktualizacji biosu nie ma nowszej od mojej chyba.
Tylko szkoda ,ze jedna osoba w tym uczestniczy. Sadzilem ,ze wiecej osob tutaj bedzie wiedzialo jak pomoc. Żeby bylo łatwiej to wstawilem filmik ,ktory ukazuje caly moj BIOS i jego ustawienia. http://www.youtube.com/watch?v=_5tSbEGsorY Ostatnio zmieniany przez s87 : 02-07-2009 o godz. 15:22 |
![]() |
|
|
|
#39 |
|
Capo di tutti capi
|
w sekcji integrated peripherials wejdź do "onchip sata device" i tam przestaw "onchip sata mode" na ahci. teraz kontroler sata będzie pracował jako "pełnowartościowy sata" i być może to ruszy...
|
![]() |
|
|
|
#40 |
|
|
Tak. Ale jak na to przestawie to wywala mi BSOD podczas bootowania.
|
![]() |
|
|
|
#41 |
|
Capo di tutti capi
|
no nic dziwnego. dla systemu to jakby inny kontroler dyskowy. tyle że jak go przestawisz na sata to powinien być wspierany hot swapping (czyli podłączanie dysku w pracującym komputerze) i wg mojej teorii (ale nie sprawdzonej w praktyce) jest szansa że to ruszy...
|
![]() |
|
|
|
#42 |
|
|
To musze formatowac?
Ale wlasnie chcialem przegrac duzo danych z dysku za pomoca tego eSATA. A czy nie bedzie problemow z instalacja XP pod AHCI? |
![]() |
|
|
|
#43 |
|
Capo di tutti capi
|
|
![]() |
|
|
|
#44 |
|
|
To widze ,ze najpierw bede musial przebrnac przez wysylanie plikow przez zlacze USB. Masakra.
A jakie sterowniki AHCI do mojej plyty AbitIP35? |
![]() |
|
|
|
#45 |
|
Capo di tutti capi
|
|
![]() |