|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Akcesoria do laptopa Dyskusja na temat wszelkich akcesoriów, których używamy wraz z naszymi laptopami. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 21-12-2009
|
Witam chcę kupić nagrywarkę do HP530.quanta storage sbw-241 cd-rw/dvd
Czy bedzie ona pasować? pozdrawiam... Ostatnio zmieniany przez grzechu : 08-02-2010 o godz. 08:57 Powód: Poprawa pisowni. |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2006
|
Chyba nie.
Ty masz chyba nagrywarke ze zlaczem SATA, a ten naped combo jest na IDE(ATA). Druga rzecz na ktora musisz zwracac uwage to BEZEL. Czyli ta czesc napedu ktora widac po zamknieciu: http://www.ultradrives.com/images/to...drw-ltgray.JPG Najlepiej zeby byla identyczna ze starym napedem.To kwestia estetyczna. |
|
"The law and justice are two entirely different matters."
|
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
Data rejestracji: 06-08-2006
|
Dokładnie tak jak mówi baxxxio najlepiej aby była identyczna, czasami nie tyle co wielkość ma różnicę czy wygląd ale sam sposób jej zamocowania. Najlepszym sposobem będzie wymontowanie uszkodzonego napędu i udanie się do większego sklepu z akcesoriami komputerowymi i dopasowanie jakiegoś innego modelu gdybyś miał problem z zakupem nowego poprzednika. Myślę, że od wielu innych modeli laptopów taki napęd będzie pasować, ale nikt na forum nie jest w stanie tego Ci powiedzieć ponieważ jest to fizycznie, ani technicznie nie możliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 04-07-2009
|
Panowie, przeciez bezel bez problemu mozna zdjac i zalozyc go na nowy naped. Dawne napedy (zwlaszcza do Dell, HP i niektorych FS) mialy troszke inne mocowanie bezela (tak to chyba sie odmienia?) ale w obecnych czasach wszystko jest znormalizowane. Wypina sie 2 zatrzaski i bezel zdjety.
W kwestii samej nagrywarki - dobrze by bylo gdybys napisal co miales wczesniej. Ciezko znalezc informacje jakim interfejsem dysponuje ten model. Kolega baxxxio twierdzi, ze to SATA, ja znowu znalazlem, ze to IDE. Jesli faktycznie jest to SATA to naped o ktory pytasz pasowac nie bedzie, jesli to IDE to nie ma problemu. |
|
Ja się nie znam to się chętnie wypowiem...
|
|
![]() |
|
|
|
#5 |
|
Tajny współpracownik
Data rejestracji: 15-11-2005
|
Czy IDE, czy SATA - pewność będziemy mieć, gdy się dowiemy, co tam obecnie siedzi - a tu pomocny będzie choćby nero info tool.
|
|
|
|
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2006
|
Belfer ma racje, siedzi tam naped IDE.
http://h18000.www1.hp.com/products/q...a/12722_na.PDF Wracajac do napedu, jest to naped COMBO, wiec stracisz mozliwosc nagrywania plyt DVD, bedziesz mogl je jedynie odczytywac. |
|
"The law and justice are two entirely different matters."
|
|
![]() |
|
|
|
#7 |
|
Data rejestracji: 24-01-2010
|
Witam wszystkich. Podłączę się do tematu, nie chcę zakłądać nowego. Dysk wymieniłem i działa wyśmienicie ale niestety jak podejrzewałem poszedł napęd dvd
Pozdrawiam |
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|