|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Gry / Mobilne układy graficzne Problemy związane z działaniem gier na mobilnych kartach graficznych w naszych laptopach. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 02-07-2009
|
Witam
Posiadam laptopa HP pavilion dv6,pewnie niektórzy o nim slyszeli,http://www.nokaut.pl/laptopy/hp-pavilion-dv6-1140.html, i mam problem,zainstalowałem gta IV i nawet na najnizych detalach wogole wszystko low i mi sie tak tnie...ze brak komentarza...czemu? Przez proszę zobaczyc na linku posiada dosc dobre parametry. : Procesor: P7450 - 2x2,13GHz, Matryca panoramiczna: 15,6"HD, Dedykowana grafika: ATI Radeon HD4650-1GB własnej pamięci DDR3, Pamięć RAM: 4GB, Dysk twardy: 500GB, Kamera, BlueTooth, Czytnik linii papilarnych, Win Vista, PILOT |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
a że tak spytam, sterowniki do grafiki aktualizowałeś czy jedziesz na tym co dał producent laptopa?
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
|
na tych co dal
wstyd sie przyznac ale sie nie znam kompletnie na komputerach ;p patrzylem na stronie ati to nie bylo nawet sterownikow do mojej karty...jesli ktos by mi mogl pomoc to bardzo prosze,nic nie instalowalem od kupna lapka,nie wiem jaki dirext nic ;p Ostatnio zmieniany przez HP pavilion dv6 1140 : 02-07-2009 o godz. 23:03 Powód: Posty zostały automatycznie połączone |
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Data rejestracji: 22-05-2008
|
Na stronie ATI nie znajdziesz sterowników do kart z serii Mobility, za to na stronie HP jak i innych producentów laptopów aktualnych sterowników niestety również sie nie doszukasz, jednym sposobem jest przerobienie sterownika do dekstopowej karty na sterownik do układu mobilnego.
Tutaj masz opis: F.A.Q. - Oprogramowanie |
![]() |
|
|
|
#5 |
|
|
na ati nie ma sterownikow do mojej karty graficznej...myslalem ze powinny mi chodzic nowe gry..;/ dalem za lapka kolo 4k i co.? gta iv na najmniejszych detalach sie rznie
|
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Albo to ewidentne lenistwo albo zupełny brak obeznania na stronie ATI dla Visty 32 Bit w dziale RADEON są sterowniki do RADEON HD 4600 SERIES. Pobierasz te sterowniki, w wersji z CCC lub bez, nastepnie modyfikujesz wedługo instrukcji, która podałem Ci w moim wcześniejszym poście.. troche wysiłku i będą efekty, z lenistwa żadnych
|
|
![]() |
|
|
|
#7 |
|
|
a te sterowniki z seri series są dla laptopow>
|
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 02-06-2009
|
|
|
Acer Aspire 6930G - Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz, 800MHz, 2mb L2 cache, 45 nm|4 GB DDR2 667mhz|GeForce 9600m GT 1GB DDR2|WD Scorpio Blue 500GB - WD5000BEVT|Windows Vista Home Premium x64|
|
|
![]() |
|
|
|
#9 |
|
|
No zrobilem gra jako tako chodzi dalem zeby automatycznie ustawilo mi parametry zuzycie bylo am chyba 700 cos na 1015 pamieci graficznej..jednak i tak sie zacina mosialem dac jeszcze mniejsze ale niezbyt mi sie widzi grac w tą gre...ten laptop jest taki slaby? xD
|
![]() |
|
|
|
#10 | |
|
|
Cytat:
|