|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Recenzje laptopów Tutaj możesz skomentować recenzje laptopów publikowane na stronie portalu laptopy.info.pl. |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 27-03-2008
|
Wydaje mi się, że żadnego beepu o przegrzewanym procku nie ma.
Poza tym, notek i tak się wyłączy
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 16-12-2006
|
Oby się wyłączył
.ps. tutaj mała ciekawostka bo w żadnej recenzji tego nie widziałem, dzięki wbudowanemu odbiornikowi IR oprócz pilota Lenovo działa też multimedialna klawiatura Microsoftu : ![]() Trochę się zdziwiłem gdy moja żona zaczęła na raz obsługiwać media center i mojego laptopa ![]() . Z początku myślałem że znowu touch pad wariuje a to pointer klawiatury . Szkoda tylko że działa klawiatura i pointer - klawisze multimedialne do obsługi media center już nie ![]() na jednym odbiorniku IR. Liczyłem że pilot zadziała na Y550, co by było bardzo dobrą informacją ponieważ na allegro taki pilot można kupić za około 40-50 zł. Niestety pilot nie działa, pozostaje na czas oglądania na telewizorze podłączyć odbiornik IR-usb dostarczany z pilotem : ![]() albo kupić pilota oferowanego przez Lenovo, nie wiem tylko czy już w Polsce są. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#63 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 01-08-2009
|
Gdyby omawiany laptop miał procesor taki jakie mają oferowane do sprzedaży na rynku. Niestety tak nie jest. Po co więc komu opisywanie tego modelu, którego na rynku nie ma? Omawiany ma procesor P8700. A z tym procesorem są na rynku modele Lenovo o symbolach T400, lub T500. Oczywiście cena jest sporo wyższa. Przykro mi, że firma robi takie numery, aby klientów wprowadzić w błąd.
|
![]() |
|
|
|
#64 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 16-09-2005
|
Sprzęt trafił do nas z polskiego oddziału Lenovo i pewnie za jakiś czas będzie również w sklepach. Z tego co zauważyłem jak czegoś ma nie być w kraju to nie wysyłają tego na testy. Pytałem o kilka modeli której nie trafił u nas do sprzedaży i nie mieli ich.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#65 |
|
Data rejestracji: 17-06-2009
|
Mam pytanie, bo trochę tego nie ogarniam.
Mam Y550 w wersji z T6400 (najtańsza). Mam 4GB RAMu, a w indeksie wydajności Visty przy ramie mam 4,9 a nie 5,9 jak w recenzji. Jak to możliwe? |
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#66 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 16-12-2006
|
Niższe taktowanie magistrali ?
ps. żeby było śmieszniej mój hdd w T6400 jest wyżej oceniany niż ten z recenzji .
Ostatnio zmieniany przez Borg : 07-08-2009 o godz. 13:39 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#67 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 27-03-2008
|
Wielokrotnie już było wspominane o tym jaki to dokładny jest WV Mark
![]() Niekiedy dwa identyczne notki mają różne wyniki, spowodowane jest to np. różnymi wersjami sterowników. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#68 |
|
Data rejestracji: 20-07-2009
|
Mi również dzisiaj wykrył ten indeks wydajności systemu 4,9 przy pamięciach RAM. Oprócz tego, że indeks wydajności systemu jest to całkowicie zryte narzędzie (sam się o tym przekonałem
) to jednak sprawa nie została do końca wyjaśniona, a nie wiem jak Was, ale mnie to strasznie drażni Coś w końcu musi być na rzeczy, ktoś pisał coś o obniżonej magistrali, co to dokładnie znaczy? Można to jakoś ustawić w BIOSie, sprawdzić? Może jak pamięci będą pracować na maksymalnych obrotach to i ocena się zwiększy? Myślałem też przecież o tym, że w końcu nam dostarczyli Vistę 32 bitową, która owszem, wykrywa 4 GB RAMu, ale w praktyce wykorzystuję tylko niewiele ponad 3 GB. Nie wiem jak to było z tymi wersjami z droższymi procesorami, bo już są niedostepne, ale chyba modele z prockiem P8600 były oferowane z Vistą 64 bitową, co z kolei mogło się przełożyć na ten wynik. Chociaż nie wiem czy 1 GB więcej da aż o 1 punkt więcej, ale coś w tym może być Ostatnio zmieniany przez Convi : 05-09-2009 o godz. 22:13 |
![]() |
|
|
|
#69 |
|
Data rejestracji: 12-09-2009
|
Witam. Jestem w trakcie kupna laptopa. Bardzo poważnie myślę o Lenovo IdeaPad Y550 interesują mnie dwa te same laptopy ale z innym procesorem http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...-vhp-led.bhtml i http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...tml#content_3c
Ogólnie laptopa używam do gier i mianowicie czy jest wielka różnica w teście 3dMark06? I czy warto dopłacić różnice aby gierki mi śmigały Pozdrawiam
|
![]() |
|
|
|
#70 |
|
poziom najwyższy ;)
Data rejestracji: 03-08-2006
|
wogu13 nie dzialaja te linki. napisz o jakie procesory chodzi.
Wczoraj przygotowywalam do pracy model y550 z procesorem T4200, 3GB RAM. Też otrzymal 4,9 w tescie wydajnosci Visty. Mysle o kupnie tego laptopa ale narazie czekam na model z szybszym procesorem. Gdybym miala wybierac teraz, pewnie wzielabym z T6500, bo nie wydaje mi sie zeby roznica z P7350 byla widocznie zauwazalna. Ale moge sie mylic Aha, jeszcze jedno. Czy to kwestia przyzwyczajenia i przesiadki na LEDy? Po 10 min pracy na tym komputerze bolaly mnie oczy, mimo sciemnionego obrazu. W swoim "staruszku" mam ustawione tak zeby nie bylo za ostrej bieli (jest lekko zzolcona) i ekran przyciemniony. Przy patrzeniu na ekran y550 az kulo w oczy. To normalne, i da sie przyzwyczaic do rakiego obrazu? Przy komputerze spedzam kilkanascie godzin dziennie, wiec na bolace oko nie moge sobie pozwolic Ostatnio zmieniany przez B4SIA : 11-10-2009 o godz. 10:41 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#71 |
|
Data rejestracji: 19-09-2009
|
odświeżam temacik, jakiś czas temu zakupiłem y550 z t6600 i GF240M, poza skrzeczeniem obudowy od spodu i słabej jakości głośniczkach jest ok, co mnie interesuje to fakt, iż w czasie instalowania oprogramowania przerywa odtwarzanie mp3, np z foobara,
nie miałem jeszcze okazji obciążenia tego laptopa do maksimum, w związku z tym już takie banalne zacinki mnie zaniepokoiły, czy jest to normalne? jest to moj pierwszy laptop wiec jestem laikiem w temacie, stad byc moze moje przesadne obawy o przyszlosc pozdrawiam oj zly dzial,
Ostatnio zmieniany przez cottagecheese : 16-12-2009 o godz. 12:23 |
![]() |
|
|
|
#72 |
|
Data rejestracji: 18-12-2009
|
Witam! Mieszkam w UK i szukałem tego modelu na e-bay'u oraz na amazon.co.uk i niestety modelu ideaPad Y550 nie znalazłem.Czy na tym rynku ma on inne oznaczenia??? Pozdrawiam
|
![]() |
|
![]() |
|
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|