|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Artykuły Tutaj możesz skomentować artykuły publikowane na stronie portalu laptopy.info.pl. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2007
|
To prawda, zżynka wśród systemów jest dość popularna.
|
|
Konfiguracja routerów - tutorial :: Linux Live CD
Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell E4200 :: http://niegurt.mybrute.com |
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 12-08-2008
|
Ja sam pamiętam jak instalowałem xp`ka na swoim starym kompie i zrzędziłem na ten system (a teraz go bardzo chwalę), podobnie ma się rzecz z vistą. Zainstalowałem pierwszą wersje Visty i byłem rozczarowany, lecz po instalce windy z sp1 doszedłem do wniosku że warto na ten system się przenieść
|
|
Stopień głupoty twojego postępowania, jest wprost proporcjonalny do liczby przyglądających ci się osób.
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Data rejestracji: 06-02-2007
|
Pozwolę sobie nie zgodzić się z autorem artykułu. Kupiliśmy dla żony Toshibę U300 (za 3k zł) z preinstalowaną Vistą (którą dodatkowo dopakowałem do 2GB RAMu). Na moje sugestie, żeby to g. od razu zmienić na XP odpowiadał silny opór (już jest zainstalowana, zapłacona, legalna itp.). Sam na wakacjach kląłem jak szewc próbując na tym laptopie uruchomić neta przez BT (iplus) - po uruchomienu systemu przez dobre 10 minut ramka konfiguracji sieci nie pokazywała kontentu, @$$%. Nie minął miesiąc i żona prosi (!) mnie o wywalenie Visty i instalację XP. Banan na mojej twarzy
Problem był tylko z dyskiem SATA, ale nLite i sterownik załatwiły sprawę. Od tej pory mam w domu kolejnego zadowolonego człowieka, któremu komputer służy do pracy, a nie zajmuje się sobą. Wniosek jest prosty, dopiero dzisiejsze komputery są na tyle mocne, żeby komfortowo pracować na XP - więc narzekania na ten system w 2001 (jeszcze bez SP) były 100% uzasadnione, tak jak teraz uzasadnione są narzekania na Vistę. Za parę lat znów będzie to fajny system, bo kompy go będą bez problemów dźwigać - i to w tym wydaniu co powinny, czyli -minimalnie- obciążając zasoby.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Capo mandamento
|
koss, ciekawe, że ja żadnych z wymienionych przez ciebie problemów nie zauważyłem. Jak dla mnie to jednak powodem jest nie system a sprawność użytkownika.
|
|
|
![]() |
|
|
|
#20 |
|
|
koss, tylko zobacz że vista nie jest tylko na laptopy, więc stwierdzenie że aktualny sprzęt nie pociągnie w pełni visty jest raczej mało trafne.
|
|
Stopień głupoty twojego postępowania, jest wprost proporcjonalny do liczby przyglądających ci się osób.
|
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#21 |
|
Capo mandamento
|
Zresztą laptopy od co najmniej roku z powodzeniem obsłużą Vistę pod względem sprzętowym.
|
|
|
![]() |
|
|
|
#22 |
|
Data rejestracji: 06-02-2007
|
lolek1990 - zgoda, PC może dają radę, nie wiem, aktualnie nie znam się
Jo_gurt: Uwagę o sprawności użytkownika mogłeś sobie darować. Nie będę się tu licytował co potrafię i od ilu lat mam komputer (w ogóle nie biorę pod uwagę, że miałeś jakieś 'ale' do mojej żony). Jestem już w takim wieku, że nie fascynują mnie komputery tylko od nich WYMAGAM. I to też komentarz do Twojej drugiej uwagi - obsłużą to jedno, a komfortowa praca to drugie. |
|
|
|
|
|
#23 | ||
|
Capo mandamento
|
koss, to wymagaj, ale wymagaj sprawiedliwie. Moja uwaga co do sprawności posługiwania się komputerem tyczyła się twoich problemów z instalacją iPlusa, która pod Vistą jest tak samo prosta jak pod XPkiem - bo niczym się nie różni. Jeśli miałeś z tym problem to najwyraźniej nie radzisz sobie z tym najlepiej. Nie piszę tego, żeby cię w jakiś sposób zaatakować.
Cytat:
Vistę mam na laptopie C2D 1,4GHz/2GB/120GB i nie zauważyłem żadnych problemów z wydajnością. Takie pytanie - posprzątałeś w ogóle tą Vistę ze zbędnego softu? (tylko nie mów mi, że WYMAGASZ, żeby nie trzeba było takiego softu sprzątać, bo to nie ma nic wspólnego z Vistą). Cytat:
|
||
|
|||
![]() |
|
|
|
#24 |
|
|
Ja instalowałem viste na kompie (Athlon 2600+;512 MB RAM; GF5500
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Capo mandamento
|
Cytat:
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#26 |
|
|
teraz jade na xp`ku ale powiem ci że nie chodziła tragicznie, tylko że ja nie grywałem takiego stuffu jak antywir itd.
. Chodź szczerze przyznam aplikacje takie jak nero 9 czy office 2007 długo sie włączały, reszta aplikacji włączała się zdziebko dłużej niż na xp`ku . Mnie to nie przeszkadzało . Gier nawet odpalać nie próbowałem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
amico
Data rejestracji: 14-12-2007
|
Cytat:
|
|
![]() |
|
|
|
#28 |
|
|
w sumie to każdy człowiek kupując jakikolwiek sprzęt to od niego czegoś wymaga
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
amico
Data rejestracji: 14-12-2007
|
Owszem pełna zgoda, tylko często narzeka się na coś co nie jest temu winne, a to wynika z braku jakiejkolwiek chęci do zgłębienia tematu, czy choćby zadania pytania na forum dlaczego tak jest?
Wszystko jest jak w bajce dopóki coś nie zacznie się chrzanić w urządzeniu, wtedy jest rozczarowanie i lament, a wszystkiemu i tak jest winna Vista. |
![]() |
|
|
|
#30 |
|
|
Powiem ci na przykładzie mojego znajomego. On nie lubi się bawić w optymalizacje, tylko chciałby dostać od razu super działający produkt(jak każdy), lecz zamiast zagłębić się w system, wolą wejść na forum i napisać "VISTA jest do niczego"
|
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|