|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Artykuły Tutaj możesz skomentować artykuły publikowane na stronie portalu laptopy.info.pl. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2007
|
Fajny artykulik, szkoda, że nie było go parę tygodni wcześniej, wypróbowałbym w praktce
|
|
Konfiguracja routerów - tutorial :: Linux Live CD
Dell Vostro 1400 :: Lenovo Y550 :: Dell E4200 :: http://niegurt.mybrute.com |
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 27-03-2008
|
A ja dla testu sprawdziłem u siebie i działa
Płyta z aplikacją może się przydać. A nóż jakiś uraz głowy i będziemy się musieli czymś takim ratować
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 01-09-2008
|
a mozecie zapodac link do takiego programu? zrobie z nim co trzeba
|
|
HP Pavillion DV9667EA | Intel Core Duo 2 T7500@2,2 | 2 x 1024MB DDR | nVIDIA 8600M GS 256/128 | 2 x 160GB Toshiba | 17'' WideScreen
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Capo mandamento
|
W treści artykułu znajdziesz.
|
|
|
|
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 02-04-2007
|
Super. Jednak nie do końca. Osoby które używają EFS (szyfrowanie folderów i plików) lub Bitlocker (szyfrowanie całych partycji) prawdopodobnie stracą dostęp do szyfrowanych danych. Czemu? Szyfrowanie odbywa się na poziomie Menagera dyskowego i usługi EFS i o ile dane szyfrowane są symetrycznie to klucz szyfrujący jest zaszyfrowany za pomocą klucza publicznego wygenerowanego z hasła użytkownika i odszyfrować go można jedynie wtedy, gdy zna się hasło. Listy kontroli dostępu na poziomie NTFS to oddzielny mechanizm i uprawnienia z NTFS nic nam nie dadzą jeśli zalogujemy się na inne hasło. Te mechanizmy działają oddzielnie. Jeśli zaingerujemy w lokalną bazę sam zmieniając, albo usuwając hasło usera to dobranoc. Dane w zasadzie nie do ruszenia. No chyba że wykorzystamy tzw. Agenta odzyskiwania, ale bez hasła administratora to i tak niewiele możemy zrobić. Po więcej odsyłam do MS Technetu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Capo mandamento
|
Myślę, że użytkownicy korzystający z szyfrowania wiedzą jak ważne jest hasło i trzymają je w bardzo bezpiecznym miejscu
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|