|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Sterowniki Sprawy związane ze sterownikami do naszych laptopów. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 02-11-2009
|
Witam.
Niedługo planuję wywalić Vistę z dysku i zainstalować 7. Znalazłem stronkę ze sterownikami dla mojego modelu. I mam pytanie: w jakiej kolejności powinienem zainstalować sterowniki zaraz po świeżej instalacji systemu? Myślałem o takiej kolejności: - BIOS - Chipset Driver - SATA AHCI Driver - Touchpad Driver (Synaptics) - Audio Driver - Wireless LAN Driver - Broadcom LAN + Modem Driver - Grafika Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam. |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 14-11-2005
|
dokładnie tak. następnie zainstalowałbym sterowniki sieciówek, czyli:
Cytat:
|
|
|
Na forum są pewne osoby, których nie należy denerwować. Ja jestem jedną z nich!
|
||
![]() |
|
|
|
#3 |
|
Uomo d'onore
Data rejestracji: 04-07-2009
|
Aktualizacje BIOSa, jako niezaleznego od systemu, mozesz przeprowadzic w dowolnym momencie. Wazne jest jedynie, by jako pierwsze instalowac sterowniki chipsetu. Dalsze sterowniki mozna instalowac w dowolnej kolejnosci i nie bedzie to mialo zadnego wplywu na sam proces instalacji jak i na pozniejsze dzialanie systemu.
Z aktualizacjami jest tak, ze im jest ich wiecej tym bezpieczniejszy jest system (przyanjmniej w teorii) ale tez troche bardziej obciazony i nieco wolniejszy. Osobiscie, bedac swiadomym uzytkownikiem systemu, instaluje tylko SP2 i te aktualizacje, ktore sa niezbedne do dzialania niektorych aplikacji badz sterownikow. Ostatnio zmieniany przez biednybelfer : 09-11-2009 o godz. 06:03 |
|
Ja się nie znam to się chętnie wypowiem...
|
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 02-11-2009
|
Dzięki wielkie za odpowiedzi.