|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane |
| Laptopy i Windows 7 Problemy z systemem MS Windows 7. Aktualizacja systemu do najnowszej wersji, tworzenie partycji recovery oraz inne problemy z użytkowaniem nowych okienek. |
![]() |
|
|
LinkBack | Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Data rejestracji: 08-03-2010
|
Mam laptopa HP ProBook 6540b, moje zdziwienie było wielkie, kiedy po odpakowaniu pudełka okazało się, że nie ma tam praktycznie żadnej instrukcji obsługi poza opisem, jak podłączyć laptopa. Więc teraz pytanie, czy HP robi sobie jaja z klientów, czy przypadkowo nie wrzucono instrukcji do pudełka?
Następna rzecz - Recovery Manager. Wg tej strony http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...054#WhenCreate po wpisaniu "recovery" w menu Start powinien ukazać się program Recovery Manager, jednak u mnie jedyne co jest, to "theft recovery". Chciałbym zgrać sobie to na płytki, więc mam problem... Piszę, bo może komuś to się przyda. Dzwoniłem do HP i usłyszałem, że w obecnie sprzedawanych laptopach HP nie ma programu Recovery Manager (o czym zapomnieli poinformować na swojej stronie), za to można zamówić u nich bezpłatnie płytki z oryginalnym systemem. Mam tylko nadzieję, że przyślą oryginalny system, a nie zawartość partycji HP_RECOVERY, jak to robili kiedyś. Prościej byłoby po prostu wrzucić od razu te płytki do pudełka, że też na to nie wpadli
Ostatnio zmieniany przez grzechu : 15-03-2010 o godz. 15:24 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 17-08-2007
|
Cytat:
|
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
#3 |
|
|
Dla Ciebie plus, dla mnie - ich obowiązek. Płacę za system operacyjny (instalka), więc mam do niego prawo, przeżyłbym fakt, że jest on na dysku (chociaż ten zawsze może paść) gdyby nie dwie rzeczy: 1 - na HP_RECOVERY oprócz systemu jest pełno śmieci od HP, co jest bardzo denerwujące; 2 - przywracanie u tego producenta powoduje przywrócenie domyślnego układu partycji, więc wszystkie dane na innych dyskach się skasuję (dla mnie ZGROZA). Nie wiem jak jest u innych producentów, ale jeśli tak samo, to są różne metody dochodzenia swoich praw.
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Capo mandamento
Data rejestracji: 08-06-2006
|
Nie, placisz za system w postaci partycji recovery.
U innych producentow jest podobnie. Rzadko ktory producent wysyla nieodplatnie plytki z systemem. Ostatnio zmieniany przez grzechu : 15-03-2010 o godz. 17:31 |
|
"The law and justice are two entirely different matters."
|
|
![]() |
|
|
|
#5 |
|
|
Może i tak, ale płacę jak za pełnowartościowy system, a takiego z pewnością nie dostaje (2 punkty, które podałem wyżej). Oczywiście fajnie, że HP wysyła te płytki za darmo, sam się zdziwiłem, bo kiedyś było to ok. 15$, jednak dziwi mnie ich podejście, łatwiej (i taniej bo nie płaciliby za wysyłkę) byłoby po prostu wrzucić te płytki do pudełka, a co oni robią z tymi, których nie wyślą? Trzymają w szafie? Mam wrażenie, że chcą zmusić użytkowników do korzystania ze swojego softu. A mnie to wszystko wkurza, bo chciałem podzielić dysk na partycje, ale 4 są już i nie mogę stworzyć rozszerzonej. Wywaliłbym HP_RECOVERY, ale jak coś pójdzie nie tak, to będę dwa tygodnie bez kompa, a nie bardzo mi się to uśmiecha. Wiecie może, czy jak wywalę HP_TOOLS, to HP_RECOVERY będzie działać normalnie?
|
![]() |
|
| Sponsored Links |
|
|
#6 |
|
Capo mandamento
|
No nic powtorze jeszcze raz.
Nie kupiles windowsa w wersji oem ani box, tylko w wersji prodeucta sprzetu, on jest tzw. system builderem. Wiec to nie jest zwykly windows z ktorym go mylisz. Pretensje mozesz miec do wszelakiej masci ekologow, to przez nich dostaje sie coraz mniej A i producentom jest na reke bo sa to duze oszczednosci.Zamiast psioczyc na HP powinienes sie cieszyc ze kupiles od nich lapka z bieznesowej serii. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
#7 | ||
|
|
Cytat:
Ciekawość nie pozwala mi nie zapytać: jakie? Producenci taniej dostają system od MS? Cytat:
Oczywiście z lapka jestem zadowolony, poprzednio miałem HP Compaq nx6125 i możliwe, że następny w przyszłości też będzie HP, jednak skoro to seria biznesowa, to mogliby dorzucać płytki ale to tylko moje zdanie.
|
||
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Capo mandamento
|
No widzisz, nie znajac realiow rynku dochodzisz do blednych wnioskow.
Tak oni sie powinni cieszyc ze maja jednego klienta wiecej, chyba z ich zachowania wyniki ze szanuja klienta bardziej niz inni(ktorzy tak na reke klientowi nie ida). Ja tez poczatkowo bylem zazenowany tym faktem(tyle ze bylo to dobrych kilka lat temu), tak samo jak z wyginieciem laptopow z matrycami 4:3 a teraz 16:10(na rzecz 16:9). Ale trzeba poprostu sie z tym pogodzic. 6540b to fany sprzecik, bylbym wdzieczny jakbys skrobnal cos o nim, napewno pomoglbys wielu userom w wyborze HP teraz ma w ofercie pare sprzecikow biznesowych w calkiem fajnych cenach, miedzy innymi probooki 6540b,6440b czy 5310m |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Opcje związane z dyskusją | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|