Laptopy, notebooki, tablety...

Specjalistyczne forum na temat komputerów przenośnych.

Powrót   Forum laptopy.info.pl > Problemy > Laptopy i Windows 7

Laptopy i Windows 7 Problemy z systemem MS Windows 7. Aktualizacja systemu do najnowszej wersji, tworzenie partycji recovery oraz inne problemy z użytkowaniem nowych okienek.

Odpowiedz na post

LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09-02-2010, 00:13   #1
Zarejestrowany użytkownik

Data rejestracji: 09-02-2010
Domyślny ThinkPad R61i Bluetooth, problem

Po sformatowaniu dysku i instalacji Windowsa 7 na czysto pojawił się problem z Bluetooth, tj. czasami się włącza podczas uruchamiania systemu (zapala się lampka na laptopie oraz jest możliwość wysyłania i odbierania plików za pomocą narzędzia w tray'u) a czasami nie.

Na laptopie mam również Ubuntu i na nim Bluetooth działa zawsze. Sądziłem, że jest to problem niestabilnych sterowników, jednakże próba zainstalowania podczas gdy lampka obecności Bluetooth jest niezapalona kończy się niepowodzeniem (informacja, że urządzenie jest niepodłączone).
Mężczyznakujin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09-02-2010, 03:28   #2
Capo mandamento

Data rejestracji: 08-06-2006
Domyślny

Problem w tym ze nie ma sterownikow od bluetootha pod widnows7 na stronie lenovo.
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...7856#bluetooth
Jakich ty sterownikow uzyles? Najnowszych pod viste ?

Poniewaz zaden nowszy bluetooth(niz 2.1 z EDR) nie wyszedl od czasu r61i jest duze prawdopodobienstwo ze moduly bluetooth sa zblizone(o ile nie te same) w nastepcy czyli r400/r500.Nie masz nic do stracenia wiec sprobuj sciagnac sterowniki pod win7 do ktoregos z nowszych modeli.
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=MIGR-70042
Mimo ze na stronie podano zeby do starszych notebookow instalowac v6.1.0.5100,to skoro u ciebie to dziala jak chce, to nic sie nie stanie jak zaryzykujesz nowszymi sterownikami wlasnie pod win7.

"The law and justice are two entirely different matters."
Mężczyznabaxxxio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19-02-2010, 02:08   #3
Zarejestrowany użytkownik

Data rejestracji: 09-02-2010
Domyślny

Problem rozwiązany!
Pamiętałem, że aby uruchomić Blutooth trzeba było w Viście nacisnąć kombinację klawiszy Fn+F5, wówczas uruchamiało się okienko umożliwiające włączanie i wyłączanie elementów łączności, m.in. Bluetooth. Niestety po zainstalowaniu sterownika Hotkey's ze strony Lenovo nic się nie stało, więc uznałem, że widocznie brakuje mi jeszcze jakiegoś programu.
Dzisiaj przypadkiem natknąłem się na backup sterowników (katalog C:\SWTOOLS w preinstalowanej Viście) i postanowiłem spróbować je zainstalować. Nie wiem czemu, ale sterowniki z backupów działają w przeciwieństwie do tych ze strony Lenovo.
Gdyby ktoś miał podobny problem jak ja, zamieszczam potrzebne pliki tutaj: http://www.sendspace.com/file/7axwns
Mężczyznakujin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Bookmarks

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia: